Keskerakond taotleb üksmeelt tasuta parvlaevasõidu ja Haapsalu raudtee osas

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Peetrike (26)Haapsalus sõidab ringi rong Peetrike. Foto: Arvo Tarmula

Keskerakond saadab täna kõigile Eesti erakondadele kirja, milles palub nende seisukohta ja toetust Keskerakonna juhatuse otsusele võtta eesmärgiks 2017. aastaks tasuta parvlaeva sõidu tagamine hiidlastele ja saarlastele ning Haapsalu raudtee taastamine.

Keskerakonna juhatuse liikme Jaanus Karilaidi sõnul on üleskutse eesmärk teha kodanikele poliitika selgemaks, sest kõik küll räägivad regionaalpoliitikast, aga tegelikkuses suuri samme ei astuta ja ikkagi maapiirkonnad tühjenevad.

„Lääne-Eesti elanike arv võiks taastuda ligi 20 000 inimese võrra kui need kaks meedet rakenduksid,“ lausus ta. „Tallinna arengu tasakaalustamine on Eesti julgeoleku huvides ning oli vastutustundetu kaotada regionaalministri ametikoht ilma, et oleks üritatud seda ametikohta tõsiseltvõetavalt sisuga täita."

Karilaidi sõnul on ebaloogiline, et üle 400 000 inimesele suudetakse Tallinnas tasuta ühistranspordi teenust pakkuda, aga maapiirkondades pole samaväärseid hüvesid loodud. “Ma loodan siiralt, et meil õnnestub saavutada erakondadeülene kokkulepe, mis oleks Lääne-Eesti arengu seisukohalt ülimalt oluline."

Keskerakond palub erakondadel oma seisukoht edastada kuu aja jooksul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
:D
9 aastat tagasi

Kallis Jaanus Karilaid!

Kas on üldse aimu mille arvelt su Kallis diktaator jagab tasuta transporti?

Õnneks ülejäänud Eestil on mõistus peas ja ei lase ennast juhtida venelased ega pensionäride poolt.

Laine
9 aastat tagasi

hmm-ile mine kooli ja õpi kirjutama ka.

kodanik2
9 aastat tagasi

keegi tahtis piirivalve anda erasektorile. kas peame turu jumalaga, mingi kliki võimuga siis leppima?

hmm
9 aastat tagasi

üldse võiks kõik olla tasuta. söök ja elekter ja küte ja muidugi teater ja kino ka. kõik kuulugu rahvale. ja igaüheks panustab vastavalt tema võimetele ja saab vastavalt oma vajadustele. Seda, mis võimed mul on ja mis vajadused mul on, otsustab loomulikult meie kõige eest mõtlev ja muretsev Keskerakond. Uraa.

aga
9 aastat tagasi

kuhu jääb ülejäänud eestimaa rahvas, kas meie kes me saartel ei ela olemae kaamelid, mida kostab selle peale zoovõrdsusvolinik, miks ülejäänud eesti rahvast tahetakse selliselt dskrimineerima hakata, kelle arvelt see tulema hakkab, kes saavad teradeks, kes sõkaldeks

oi-oi
9 aastat tagasi

ja miks ainult hiidlastele ja saarlastele…kuhu jäävad Vormsi, Kihnu, Ruhnu.jne seltsimehed keskerakondlased

kodanik2
9 aastat tagasi

tarkused paluks siia ritta panna. kodukulud alla ja 5 rikkama sekka enam ei mahu. miinimumpalk 1000 euroni on ka juba hõivatud.

mailis
9 aastat tagasi

Lollus KUUBIS

uskujaid leidub (mõni)
9 aastat tagasi
Reply to  mailis

…ja enamgi veel. Valimislubadusteks aga passib hästi.