Anvar Samostist võib saada Lääne-Eestis IRLi esinumber

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Anvar Samost 064

Anvar Samost külastas Euroopa Parlamendi valmisiste eel tänavu ka Läänemaad. Foto: Urmas Lauri.

IRLi esinumbriks Lääne-Eestis on pakutud endist ajakirjanikku Anvar Samostit.

„Minult info ei pärinenud ja selle tõele vastavust ei saa ma kinnitada,” ütles Samost esmaspäeval Lääne Elule. „Kõik erakonnad arutavad oma nimekirju ja midagi lõplikku ei saa öelda.” 

Samosti sõnul on ainus loogiline asi, et erakondade juhid kandideerivad suurima valijaskonnaga ringkonnas Harju- ja Raplamaal. 

Läänemaa piirkonna juht Merle Mäesalu ütles, et läbirääkimised kandidaatidega käivad, aga Samostist ei ole Läänemaal juttu olnud. Samost võib olla kõne all peakontoris. Läänemaal ei ole jutuks olnud ka Keskerakonnast IRLi üle läinud Aivar Riisalu.

Küll aga kandideerib Lääne-Eestis IRLi varasem esinumber Tõnis Palts. Mäesalu sõnul saab Läänemaalt IRLi nimekirja kolm inimest.

Sotside tugev kandidaat Lääne-Eesti ringkonna esinumbri kohale on Kuressaare linnapea Hannes Hanso, kes tegi viimastel kohalikel valimistel väga hea tulemuse. Seda kohta ihkaks ilmselt ka riigikogu liige Neeme Suur, kes praegu juhib kooseluseaduse vastuvõtmist.

Suur lubas kindlasti kandideerida. „Vaevalt et käib vihane võitlus, sest ringkonna nimekirja järjekorrast valimistulemus ei sõltu,” sõnas Suur.

Esimest korda riigikogu valimistel osalev Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) saab Lääne-Eestis loota läänlastest kandidaatidele, sest Saare- ja Hiiumaal neil oma piirkonnarakukest pole.

EKRE teatas septembri alguses, et Läänemaalt on neil nimekirjas 2011 valimistel Rahvaliidu nimekirjas hästi hääli saanud Rein Merila, Elvo Leppmaa ja Hardi Rehkalt ning Haapsalu raudtee taastamise eest võitleja Neeme Sihv.

Kristlike demokraatide erakonna nimekirjas kandideeris 2011 ainsana Toomas Vallimäe Ridala vallast. Erakond läks pärast valimisi pankrotti ja on varjusurmas. Neil valimistel ei osaleta, ütles Vallimäe. 

Eestimaa Roheliste esimees Aleksander Laane ütles, et kindlasti kandideerib Aleks Lotman, aga mis kohal, pole täpsustatud. 2011 oli Lotman valimistel roheliste esinumber Lääne-Eestis.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments