Väinamere Liinid kaalub parvlaevadel reisijapileti kaotamist

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Rohuküla sadamRohuküla sadam. Foto: Urmas Lauri

Väinamere Liinid OÜ juhataja Urmas Treieli sõnul näeb ettevõte teenuse sujuvamaks ja kiiremaks muutmiseks ühe edaspidise lahendusena pileti lihtsamat hinnastamist, kirjutas Saarte Hääl.

“Tahame jõuda sellise mudelini, et kõik reisijad sõidaksid tasuta. Meie liinidel on nende osakaal, kes lähevad lihtsalt jala laeva peale, 2–5 protsenti,” rääkis Treiel eilsel rahvusvahelisel merenduskonverentsil. “Praegu on autos keskmiselt 1,8 inimest,” märkis ta, lisades, et kus on tihe liiklusintensiivsus, seal on mõistlikum maksustada ainult autod.

Lihtsama hinnastamise teise võimalusena pakkus Treiel välja Saaremaa ja mandri ning Hiiumaa ja mandri vaheliste liinide hindade ühtlustamise. Saaremaa ja Hiiumaa hindade vahe on 10 protsenti; kui hind oleks sama, saaks inimene osta ühe pileti ja sõita sellega kas Saaremaale või Hiiumaale, rääkis Treiel.

Tihedama veograafiku saavutamiseks on ettevõtte hinnangul tulevikus vaja kuut uut laeva, ütles Treiel. Praegu on ettevõttel kolm uut laeva ja neljas uus laev on saarte parvlaevaühenduse hankes sees.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments