1

Rändteater „Vaba Vanker“ toob „Hundipüüdja“ Haapsallu

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Septembri lõpus alustab Rändteater „Vaba Vanker“ oma teist hooaega, mängides lavastust „Hundihüüdja“, mis esietendus kevadel. Sedapuhku viiakse teatrielamus viide Eesti linna, jätkates püüdlust tutvustada uut moodi toimivat teatrit.

Haapsalus näeb „Hundipüüdjat“ 3. oktoobril. „Haapsalu valisime mängukohaks, sest meie soov on viia teatrielamust ka suurtest keskustest kaugemale,“ selgitas näidendi autor Mari Tammar.

„“Vaba Vanker“ on teater, kus kõik trupi liikmed on võrdsed ja kus kõigil on võimalus oma loomingulisi ideid teostada. Meie lavastustes kohtuvad Eesti loodusest ja pärimusest kantud teemad noorte ja kaasaegsete inimeste maailmanägemusega. Nõnda on lavalaudadele jõudnud uudislooming, mis kirjutatud „Vaba Vankri“ vaimsust silmas pidades“, selgitab rändteatri eestvedaja Maili Metssalu.

„Hundihüüdja“ jutustab loo naisest, kellel on iseäralik suhe huntidega. Kuid, kas tegemist on lihtsalt muinasjutuga, kus jookseb loo ja reaalsuse piir ja mis tähendus on tänapäeval üldse lugudel, küsib oma näidendiga „Hundihüüdja“ autor Mari Tammar. Laval on mees ja naine ja lugu, millesse sukeldudes avaneb teine maailm – Armastuse, kaotuse ja lootuse tants.

„See näidend on sündmus. Märgake! Ses on sees mu jaoks ootamatult sügav maailmatunnetus, selline kihiline mineviku ja tulevikuga seotud. Maril on dramaturgina ülivägev vaist ja dramaatilisuse tunnetus. Argine seguneb „Hundihüüdjas“ ülevaga“, kirjutab oma muljetest teatrikriitik Margus Mikomägi.

„Hundihüüdja“ on lavastanud Marion Undusk ning lavale astuvad näitlejad Maili Metssalu ja Madis Mäeorg. Muusikalise kujunduse autor on Rändaja.

Rändteater “Vaba vanker” on tegutsenud alates 2012. aasta suvest.Rändteatrisse kuuluvad noored on erinevate kunstivaldkondade oma ala professionaalid; nõnda tekib nende koostöös looming, mis ületab klassikalised vormi piirid ja seob omavahel ideed tervikuks viisil, et teater on rohkemat kui ainult teater.

Haapsalus etendatakse „Hundipüüdjat“ raamatupoes Haapsalu Raamat 3. oktoobril kell 19.

Lisaks tuuritab „Vaba Vanker“ „Hundipüüdjaga“ ka Tallinnas, Türil, Tartus ja Raplas.

Fotod: Marion Undusk

Hundipüüdja marion undusk (1) Hundipüüdja marion undusk (2) Hundipüüdja marion undusk (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
teatrihuviline
teatrihuviline

Kas “Hundihüüdja” või “Hundipüüdja”???

wpDiscuz