Peaminister Rõivas lubas Ridalas, et piirivalvesse panustatakse senisest enam

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Valitsus Põgari-Sassi palvemajas 237

Valitsuse pressikonverents Põgari palvemaja ees. Foto: Urmas Lauri.

Peaminister Taavi Rõivas ütles Ridalas vallas Põgari palvemajas peetud valitsuse väljasõiduistungi järel, et Eesti piiri valvamisse peaks panustama senisest enam.

Rõivas ütles, et piirile tuleb üles seada täiendavaid valveseadmeid ning et piiri peaks paremini maha märkima. Lisaks on plaanis rajada Piusale uus piirivalvekordon. Samas toonitas Rõivas, et tema arvates ei ole Eston Kohvri röövimine ja Venemaale viimine otseselt seotud piirivalve võimekusega, sest antud juhul oli piirivalve töö lõigul, kus viibis Kohver, kapo poolt ajutiselt peatatud.

Rõivas lisas, et teda üllatas endise siseministri Ken-Marti Vaheri poolt meedias välja öeldud väide, et Eesti kagupiir tuleb alles välja ehitada, sest vahemikus 2011-2014 vastutas selle eest just Vaheri juhitud ministeerium.

Haridus- ja teadusministri Jevgeni Ossinovski sõnum, et valitsus ei ole eelarves kokku leppinud, tekitas eile palju meediakära, sest sellele eelnes valitsuse kommunikatsioonibüroo teade,et 8,5 miljardi suuruses riigieelarve osas on kokkulepe saavutatud.

Rõivas ütles täna, et valitsuskoalitsioon ei ole riigieelarve küsimuse tõttu tülli pööranud. "Eelarve sisus oleme kokku leppinud," lausus Rõivas.

Tema sõnul on valitsuse kabinetinõupidamine koht, kus tehti eelarve kohta sisuline otsus, kuid lõplikult vormistatakse eelarve tekst järgmisel teisipäeval toimuvaks istungiks. Seejärel peaks eelarve minema kinnitamiseks parlamendile.

Vabariigi valitsus pidas täna Ridala vallas Põgari palvemajas väljasõiduistungi. Samas kohas pidas 22. septembril 1944 oma viimase istungi Otto Tiefi valitsus, mille enamik liikmeid vangistati või tapeti hiljem nõukogude võimu poolt. "See näitas, et 1944. aastal oli riigimehi, kes seadsid vabariigi ja rahva oma isklikest huvidest kõrgemale," ütles Rõivas.

Eesti valitsus pidas selle sündmuse tähistamiseks Põgaris väljasõiduistungi ka 2004. aastal, kui peaministriks oli Juhan Parts.

"Ridala jaoks on see suur asi", ütles Ridala vallavanem Toomas Schmidt valitsuse külaskäigu kohta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments