0

Kaitsevägi harjutab Kiltsi lenuväljal liitlastega ühisoperatsioone

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Suurõppusele Orkaan tõid "vaenlased" Pärnust Kiltsi lennuväljale Eesti õhuväe An-2d. Foto: Karri KaasMullusele suurõppusele Orkaan tõid "vaenlased" Pärnust Kiltsi lennuväljale Eesti õhuväe An-2d. Foto: Karri Kaas

Nädalavahetusel harjutavad kaitseväe ja meie liitlaste üksused õppusel "Sabre Junction" erinevaid ühisoperatsioone, sealhulgas tegutsemist helikopteritelt öisel ajal. Üheks harjutuspaigaks on ka Kiltsi lennuväli.

Scoutspataljoni ülema major Andrus Meriloo sõnul harjutatakse õppusel kompanii suuruste üksustega reidi helikopteritel hoonestatud alal ja lennuväljal paiknevate objektide hõivamiseks.

"Harjutame, et reaalses olukorras kiiresti, täpselt ja õigest tegutseda," ütles major Meriloo ja lisas, et Scoutspataljoni allüksused on varem helikopteritel tegutsemise väljaõpet saanud operatsioonidel Iraagis ja Afganistanis ning seal ka reaalseid ülesandeid täitnud.

"Saber Junction 2014" on rahvusvaheline õppus, mille põhirõhk on konventsionaalsel lahingutegevusel rahvusvahelise väeüksuse koosseisus.

Õppus leiab aset Eestis, Lätis ja Saksamaal. Eestis toimub õppus Rummu endise vangla territooriumil ja Kiltsi lennuväljal.

Üks ameeriklaste kompanii ja Kanada kompanii paiknevad Adaži polügoonil Lätis ja harjutavad Kiltsi lennuväljal ning Ameerika Ühendriikide pataljonile allutatud jalaväekompanii ja tankitõrjerühm paiknevad Saksamaal.

Õppusel osalevad Scoustpataljoni, Ämari lennubaasi, Ameerika Ühendriikide ja Kanada kaitseväelased.

Peale jalaväelaste osaleb õppusel ka Ameerika Ühendriikide helikopteriüksus, mille koosseisu kuuluvad helikopteri Chinook, Black Hawk ja Apache. Helikopterid lendavad plaanide kohaselt marsuudil Adaži-Kiltsi-Ämari-Rummu-Kiltsi-Adaži.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz