5

Kaitsepolitsei ametnik viidi Eesti territooriumilt relva ähvardusel Venemaale

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Täna 5. septembril kella 9 ajal Eesti Vabariigi territooriumil Luhamaa piiripunkti läheduses võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult. Kaitsepolitseiametnik viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale.

Kaitsepolitsei ametnik täitis teenistuskohustusi seoses piiriülese kuriteo tõkestamisega. Inimröövile eelnes Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine.

Praegusele infole tuginedes alustati kriminaalasi sündmuskoha vaatlusega KarS § 136 (vabaduse võtmine) ja § 258 lg 2 p 1 (EV riigipiiri ja ajutise kontrolljoone ebaseaduslik ületamine) tunnustel toimepandud süütegude uurimiseks.

Täna kell 17 jagavad juhtunu kohta teavet kaitsepolitsei peadirektor Arnold Sinisalu ja peaprokuröri ülesannetes Lavly Perling.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
küsimus
küsimus

millal hakkab keegi vastutama? ntx pehkurid, paetid….antsipist ei räägi, see sai eestist leelet….

Karla
Karla
Nii palju siis Eesti Vabariigi, EL ja NATO idapiirist, millest ei saavat lindki ilma, et kaamerapildile jääks, üle lennata. Fakt on, et idapiir ei pea, kuidas muidu leitakse uppunud Aafrika riikide kodanikke Ahja jõest või üle piiri pagenud ja eksinud vietnamlased piirilähistel ekslemas. Selge on see, et Eesti poolel puudub tõendusmaterjal idapiiri ületanud või piiri läheduses tegutsenud FSB ametnikest, kes üle piiri tulid ja KAPO ametniku kaasa viisid. Kus oli meie piirivalve kaamerad, palju kiidetud elekroonne jälgimine jne. Nagu Andrus Õõvel oma intervjuus Maalehele ütles: Eesti piirivalvet pole olemas ja on Politseiametis lahustunud ning polegi kelle käest vastust küsida ning… Loe rohkem »
täpselt
täpselt

operatsiooni “raha hundisilmale” õnnelik võitja: peremees hundisilms kulmu alt, on tänulik KAPO koputajatele.

elik
elik

,et nii paljukest siis NATO kaitsest ja bla-bla — uskege inimesed

pamp
pamp

Mis NATO siia puutub? Jalgratas pihta pannakse, süüdistad ka NATO-t?

wpDiscuz