0

Norra meedia kajastas Ilvese riigivisiiti väga vähesel määral

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Norrakeelses meedias jäi president Toomas Hendrik Ilvese riigivisiidi kajastus tagasihoidlikuks, enim võttis sõna tabloidmeedia.

“Teisipäeval riigivisiidile saabunud Eesti presidenti Toomas Hendrik Ilvest võttis Oslo Lossiplatsil vastu kuningapaar. 14 aastat noorem presidendiproua säras puudumisega,” kirjutas kollane nädalaleht Se og Hør. “Eelmisel nädalal avaldas nimelt Eesti nädalaleht Kroonika fotod, milledel Evelin oli nooremapoolse mehe embuses. Evelin lahkus Saksamaale samal päeval, kui fakt ilmsiks tuli, ja ei osalenud seetõttu ka pikalt ette kavandatud külaskäigul Norrasse.”

Norrakeelset kvaliteetmeediat esindavates Aftenpostenis ja Dagbladet’s Ilvese visiidist praktiliselt juttu ei tehtud. Suurim lokaalleht Bergens Tidende ja ärileht Dagens Næringsliv tõid ära Ilvese tunnustavad laused 1. oktoobrist NATO peasekretäri kohale asuva Jens Stoltenbergi aadressil.

“Ta on mees, keda ma usaldan. Ma arvan, et ta on väga võimekas tulemaks toime praeguse olukorraga ja ma ootan temalt parimat, ütles Eesti president Toomas Hendrik Ilves teisipäeval Oslos, andes Stoltenbergile hea iseloomustuse tööle kaasa,” kirjutasid mõlemad väljaanded. “Täna on meil tegelikkuses kahekordne NATO, koosnedes riikidest, kus on NATO baasid, ja riikidest, kus neid pole, ütleb Ilves.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz