0

Eesti toetab ebolapuhangu leviku tõkestamist Aafrikas

Kaie Ilves

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Välisministeerium toetab Maailma Tervishoiuorganisatsiooni (WHO) tegevust 50 000 euroga, et tõkestada ebolapuhangu edasist levikut Lääne-Aafrikas, eriti Guineas, Libeerias, Sierra Leones ja Nigeerias.

Välisminister Urmas Paeti sõnul on tegemist kiiresti leviva ning äärmiselt ohtliku viirusega, mille leviku peatamine on hädavajalik.

"Peame ära hoidma suurema epideemia ning takistama viiruse levikut Aafrika lääneosas," ütles Paet.

WHO abi eesmärk on vältida edasist haiguspuhangu laienemist Lääne-Aafrikas, luua töötav seire- ja hoiatussüsteem, aktiivne järelkontroll uute kahtluste korral, ja haiglanakkuste vähendamine.

Samuti plaanib WHO korraldada Lääne-Aafrika riikide omavalitsuste ja meditsiinitöötajate koolitusi ning võtta kasutusele ettevaatusabinõud kõigis kõrge riskiga piirkondade tervishoiuasutustes. Toetatakse ka laborivarustuse hankimist ebolajuhtude analüüsiks.

Märtsi lõpus avastati Kagu-Guineas kiiresti leviv ja eluohtlik ebolaviirus. 28. augusti seisuga on nakkusesse surnud ligikaudu 1400 inimest. Nakatunud on ka 170 meditsiinitöötajat, neist 80 on surnud.

Viirus levib nii Lääne-Aafrika riikide pealinnades kui ka raskesti ligipääsetavates maapiirkondades.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz