Haapsalu jaht Edasi juhib Eesti-Soome avamerepurjetamise meistrivõistlusi

aivaronline

aivar@le.ee

Edasi

 

 

 

 

 

Haapsalu jaht Edasi Eesti-Soome avamerepurjetamise MV-l. Foto: Piret Salmistu

Reedel Tallinnas Kalev Jahtklubis alanud Eesti ja Soome avamerepurjetamise avatud meistrivõistluste esimene päev testis küllalt karmides ilmaoludes nii purjetajate kui ka materiaalosa vastupidavust. Umbes 50-miilisel avameresõidul murdusid nii mastid kui katkesid purjed, samas saadi jahtidest kätte ka harvaesinevaid kiiruseid. Regati pikima etapi oli sunnitud katkestama 5 jahti 44st.

ORC IV ehk nn veerandtonniste grupis ei andnud konkurentidele palju võimalusi arvatav favoriit, mitmekordne Muhu Väina regattide võitja ja Eesti meister jaht Edasi Koit Pautsi meeskonnaga Haapsalu jahtklubist. Edasi oli oma põhikonkurent Kadrist Andres Haaveli tiimiga (Saaremaa Merispordi Selts) finišis enam kui 20 minutit varem; see oli ka piisav aeg korrigeeritud ajas sõidu võitmiseks. Kolmas koht läks veerandtonniste seas jahile Merikotkas Oliver Haagmaga roolis (Kalev JK).

Täna jätkus võistlus kell 11 lühirajasõitudega vastutuule-allatuule rajal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments