0

Linnuvaatlejad rallitavad mööda rannikut

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Linnud Tagalahel

Linnud lahel. Foto: Arvo Tarmula.

Täna toimub Eesti tähtsaim ja osavõturohkeim linnuvaatlusvõistlus ehk linnuralli Estonian Open 2014. Läänemaa on korraldajate sõnul üks parimaid kohti, kus linde vaadelda.

„Registreerunud on 95 inimest 23 võistkonnas. See on linnuralli ajaloo kõige suurem osavõtt,” ütles üritust korraldava linnuvaatlusklubi Estbirding juhatuse esimees Mariliis Märtson. Märtsoni sõnul on üks võistkond Lätist, kaheksa Eestist ning 14 Soomest. Kui muidu korraldatakse linnuralli väiksemal alal, siis tänavu on üritus oma 20. sünnipäeva tõttu üle-eestiline.

Eelmisel aastal peeti võistlus Jõgeva- ja Tartumaal, kus võitjameeskond vaatles 139 liiki linde. Seal kandis ei ole aga veelinde nii palju kui mereäärseis piirkondades. „Nüüd tuleb tulemus kindlasti parem, aga palju oleneb ka ilmast,” ütles Märtson.

Ornitoloog Tarvo Valkeri sõnul osaleb linnurallil Läänemaalt viis inimest, kes jagunevad kolme võistkonna vahel.

Pikemalt saab linnurallist lugeda tänasest Lääne Elu paberlehest.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz