0

Ormsö laev saab tervikuks

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi uue parvlaeva 3D mudel. Laeva nimeks valiti Ormsö. Parvlaev Ormsö. Foto: laeva projekt

Roomassaare sadama vedurlaev Panda pukseeris esmaspäeval Riiast Nasva meresadamasse Vormsi uue parvlaeva Ormsö korpuse. Kuna laev ei mahu Baltic Workboatsi laevatehase hoonesse sisse, tehakse kõik tööd kai ääres, kirjutab Veljo Kuivjõgi Saaremaa ajalehes Meie Maa.

"Sellest tuleb väga hea laev. Väga õnnestunud korpus, nii libedalt ja lihtsalt läks selle pukseerimine. Riiast Nasvale tulime 11 tundi,“ rääkis vedurlaeva Panda kapten Ants Mets. “See on juba ette tunda, et laev tuleb väga hea,“ kiitis kogenud kapten, kes hindas Ormsö laid-tüüpi laeva suuruseks. Alus on 45 m pikk, 12 m lai ja võib vedada kuni 200 reisijat. Laeva kandevõime on 32 sõidu- või kaks veoautot. Tänavu kevadel korraldatud nimekonkursil pakuti välja kolm nime, lisaks väljavalitud Ormsöle veel Maria ja Agneta.

Laev maksab 9,4 miljonit eurot, selle tellis majandus- ja kommunikatsiooniministeerium ning laeva ehitamist rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondist. 2015. aasta kevadel annab ehitaja laeva tellijale üle.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz