Saueaugul esietendus Iiri lugu ääremaast

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Õnnepalu Saueaugul (2)Saueaugu Teatritalu. Foto: Arvo Tarmula

Teisipäeval esietendus Saueaugu teatritalus Gardner McKay „Mere märgid”, mille on lavastanud Margus Kasterpalu ning kus mängivad Kadri Adamson ja Meelis Rämmeld.

„Pole ebakindlust, mis sunniks taevaseid jõude appi kutsuma,” ütles esietenduse eel Kasterpalu. Tema sõnul sobivad näitlejad oma rolli, on rolli kiindunud ja teevad seda suure sisemise naudinguga.

„Mere märgid” on Iiri lugu, mis räägib sellest, kuidas saarel elav lihtne kalamees kohtub ühes pulmas tüdrukuga. Mees võtab julguse kokku ja alustab kirjavahetust, mis kestab poolteist aastat.

Seejärel saavad nad kokku, kuid kõik pole nii lihtne kui unistustes, sest neil on eri taust, soovid ja vaade elule.

„Mulle meeldib, et lõpp on helge, mitte nagu Iiri lugudes tavaliselt,” ütles Kasterpalu.

„Probleemidest hoolimata on mõlemad üksteise jaoks olemas.” Lugu sobib koha poolest Saueaugule. „Saueaugu on samasugune ääremaa kui see, kust meespeaosaline pärit,” ütles Kasterpalu. „Sellised linna ja pärapõrgu või ääremaa vastuolud on tajutavad. Asukoht annab tükile usutavust juurde. Pealinna suurtänava liiklusmüras on vaatajal ennast raskem tükile häälestada.”

Kõigile seitsmele etendusele Saueaugul on piletid välja müüdud, kuid oktoobri lõpust mängitakse sama tükki ka Ugala teatri väikeses saalis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kes
9 aastat tagasi

etendust nägi?Kaldun arvama,et inimene on ise see meri.

.....
9 aastat tagasi
Reply to  Kes

Käisin avaetendusel ja pean ütlema, et väga hea lugu, sügava mõttega ja näitlejate osatäitmine priima.

?
9 aastat tagasi

Maamärgid oleks kohe arusaadav.Aga meres vesi vaid!Mõne koha pealt on pinnal vesi kõrgem või põhjas sügavam;see nii varjatud,et salateadus lausa ja liiklusmärke püsti pole kuskil.Kust neid meremärke otsida?(Mummuseelikus on märk märgis kinni-muidugi.)

mummuseelik
9 aastat tagasi

Selleks et saada teada, miks on pealkiri ” Mere märgid” tuleb minna teatrisse tükki vaatama või lugeda raamatut. See on nii ka ükskõik millise teise tüki või raamatuga 🙂

?
9 aastat tagasi

Miks on pealkiri Mere märgid?