Haapsalu jalgpalliklubi võõrsilmängude needus on lõpuks murtud

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kevadringis kõik 6 võõrsilmängu kaotanud Läänemaa JK Haapsalu alustas sügisringi 4:1 võiduga Sörve JK üle, keda hooaja avamängus koduväljakul 1:0 võideti. Kohe järgmisel reedel, 8. augustil alistati võõrsil 1:0 FC M.C. Tallinn Vladislav Šikirjavõi iluväravast, kes lõi ka Sörve vastu 2 väravat ning on nüüd 14 väravaga Läänemaa JK Haapsalu hooaja edukaim väravakütt, kirjutab Bert Rotberg Läänemaa jalgpalliklubi ajaveebis.

Sörve JK-le sõideti külla 1. augustil ning selleks mänguks võeti mängijate kokku saamiseks abijõude ka Lääne-Nigula JK-st. Lisajõududena võeti kaasa Kristjan Koppel, Taago Kruuspan ja Sven Õispuu.

Sörve vastu näitas Läänemaa JK Haapsalu väga head jalgpalli. Rünnakud olid tempokad ning kaitseliin püsis soliidne. Väravavahina mängis tavaliselt ründaja all mängiv Martin Salf, kuna põhiväravavaht Hendrik Siht mängukeelu all oli.

Esimene värav sündis esimese poolaja 38. minutil, kui nurgalöögijärgsest olukorrast pall karistusala lähistel Kristjan Koppeli jalale kukkus ning ta otse õhust mänguvahendi võimsa löögiga värava ristnurka saatis. Enne väravaolukorda jäi väga hea võimalus realiseerimata äärepoolkaitjsa Leonid Braginil, kelle löök meeter-kaks väravast mööda lendas.

Teiseks poolajaks tõi Sörve väljakule värskeid jalgu juurde ning läänlased jäid tugeva pressi alla. Juba teise poolaja neljandal minutil kandis surve vilja, kui Läänemaa JK Haapsalu keskkaitsja palli kontrollides libastus ning lubas Alari Saare Martin Salfiga üks-ühele. Paar päeva enne ka FC Kuressaare eest Esiliigas värava löönud Saar lõi palli kindlalt alla nurka.

Sörve ohustas Läänemaa väravat kõige enam nurgalöökide puhul, kus läänlased selgelt hätta jäid peajagu pikemate Sörve mängijatega. Surve murti, kui 72. minutil otsustas ründaja Vladislav Šikirjavõi mängu saatuse määramise enda kätte võtta. Äärekaitsja Bert Rotberg lõikas keskväljal vahelt lohaka söödu ning leidis üles Šikirjavõi, kes võttis ette ja mängis mööda kolmest Sörve kaitsemängijast ning seejärel saates enesekindla löögi värava nurka – 2:1 Läänemaa JK Haapsalule.

Seitse minutit hiljem läks Läänemaa JK 3:1 juhtima ja väravalööjaks kes muu kui jälle Vladislav Šikirjavõi. Kontrarünnakul mängis Aare Avila suurepärase ühepuute söödu Šikirjavõile Sörve kaitseliini taha ning läänlaste ründaja mängis taaskord üle Sörve väravat kaitsnud Martin Lonni.
Eelmisel hooajal Rahvaliigas mänginud Kristo Linder (nr. 16) lõi oma esimese värava Läänemaa JK Haapsalu särgis. Foto: Oliver Tsupsman

Eelmisel hooajal Rahvaliigas mänginud Kristo Linder (nr. 16) lõi oma esimese värava Läänemaa JK Haapsalu särgis. Foto: Oliver Tsupsman

Kaks minutit hiljem sai Läänemaa JK Haapsalu kolmes punktis kindel olla, kui Kristo Linder Leonid Bragini söödust oma meeskonna 4:1 juhtima viis. Tegu oli esimest aastat Läänemaa Jalgpalliklubi eest palliva Linderi esimese väravaga.

Järgmisel reedel sõideti Kernusse, et mängida FC M.C. Tallinnaga. Pallimuru kvaliteet oli tunduvalt kehvem kui Sörves ning see pärssis oluliselt läänlaste mängupilti.

M.C. Tallinn üritas mängida pea terve mängu pikki palle Läänemaa JK Haapsalu kaitseliini taha, kuid enamasti olid jaol läänlaste kaitsjad või Manuel Neuerlikult mänginud väravavaht Hendrik Siht.

Esimese poolaja lõpupoole tabas Aare Avila karistuslöögist ka värava latti, kuid väravani ei jõutud. Pärast tasavägist esimest poolaega, kiskus teine poolaeg agressiivsemaks ning väljakukohtunik Grigori Ošomkov mitmel korral näitama kollast hoiatuskaarti.

Suurepärast mängu näitas M.C. väravavaht Dmitri Gretšanõi, kes sooritas mitmeid suurepäraseid tõrjeid. Teisel pool väljakut oleks Aleksandr Borodinov äärepealt pealinlased juhtima viinud, kui tema pealelöök Hendrik Sihti jalgevahelt läbi pääses ning oli suundumas üle väravajoone, kuni keskkaitsja Rener Uibopuu mõned sentimeetrid enne väravajoont palli puhtaks lõi.

83. minutil pääses Läänemaa JK Haapsalu kaitseliini taha veel 2008. aastal FC Haapsalus mänginud Silver Hunt. Tema üritus väravavahist mööda mängida ei õnnestunud, kuna Siht oli õigel ajal jaol, kuid hetk enne seda tiris teda käest ka Bert Rotberg. Selle rikkumise eest määrati M.C. Tallinnale karistuslöök ning kollane kaart Rotbergile. Karistuslöök aga ebaõnnestus täielikult ning läänlased said kergendatult hingata.

Minut enne normaalaja lõppu mängis Uibopuu keskkaitsepartner Talis Tamm lühidalt lahti karistuslöögi Bert Rotbergile, kes leidis kerge tõstega üles karistusala lähistel vabaks jäetud Vladislav Šikirjavõi. Šikirjavõi kontrollis palli välisküljega täpselt nii, et sai pöördelt sooritada täiesti ootamatult suurepärase löögi, mis lendas Gretšanõi selja taha. Suurest joovastusest jooksid kõik Läänemaa mängijad Šikirjavõid kallistama.

Viimased lisaaja minutid peeti ka soliidselt vastu ning võeti teine järjestikune võit võõrsilt. Liigatabelis oldakse nüüd 18 punktiga 14 meeskonna konkurentsis 8. kohal. 4. kohal asuval Keila JK-l on kokku 19 punkti.

Läänemaa JK Haapsalu järgmine mäng toimub laupäeval, 16. augustil kell 18:30 Haapsalu linnastaadionil, kus võõrustatakse liigatabeli esikohta FCF Tallinna Ülikooli, kellega liitus ka pool hooaega Läänemaa JK Haapsalu eest mänginud Mark Kolosov.

Bert Rotberg

Fotod: Oliver Tsupsman

Jalgpall (1) Vladislav Šikirjavõi sooritamas pealelööki kevadvooru kohtumises Sörve JK vastu. Jalgpall (2)

Eelmisel hooajal Rahvaliigas mänginud Kristo Linder (nr. 16) lõi oma esimese värava Läänemaa JK Haapsalu särgis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments