EPL: Sajad inimesed leivata jätva PKC töötajad: pool Haapsalut käib siin tööl

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Teedeehitus 001PKC Eesti Haapsalu tehas. Foto: Urmas Lauri

Läänemaa suurim tööandja PKC Eesti jätab tööta mitusada inimest, mis teeb sellest viimaste aegade suurima koondamise. Ettevõte põhjendab sulgemist sellega, et tootmisvajadus on suurem, kui Läänemaa tööjõud teha suudab. Kogu Haapsalu ja Läänemaa on otsusest jahmunud, kodukohast töö leidmine ei pruugi olla kerge, kirjutab Kelli Seiton Eesti Päevalehes.

„Pool Haapsalut töötab siin!” ütleb noor PKC töötaja, kes on tööle teel olles pidanud elavat vestlust oma kolleegiga. Valjuhäälsest arutelust püüab kõrv kinni märksõnad „koondatud” ja „töötu”, aga ka positiivse noodi, et küll hakkama saab. Need kaks noort neidu pole tegelikult oma tööandjaga veel rääkinud, sest nende vahetus algab pärastlõunal. Uudis oma töökohtade tulevikust jõudis nendeni raadiodiktori maheda hääle vahendusel. Uudis ise niivõrd mahe aga pole: Haapsalus asuv 347 töötajaga PKC Eesti AS-i tehas sulgeb aasta lõpuks uksed. See on Läänemaa suurim tööandja.

"Paljude töötajateni jõudis kurb uudis raadiodiktori maheda hääle vahendusel," kirjutas Seiton.

Haapsalu linnale tuli sulgemine ootamatult

"Kehv uudis," kommenteeris Haapsalu linnapea Urmas Sukles. "See oli suur üllatus. Mind ei olnud informeeritud, et täna selline uudis tuleb," nentis ta. Nii paljude töökohtade kadumine on Haapsalu jaoks kahtlemata suur löök, aga sotsiaalse katastroofiga Suklese sõnul siiski tegemist pole.

Ta märkis, et Haapsalus ei ole praegu tööpuudust, pigem on tööjõupuudus.

Pikemalt vt siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
19 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
SEAKÕRV
9 aastat tagasi

Lp kommenteeriad. Tulge kõik ja registreerige ennast firmajuhtideks, sest tundub, et Teil taipu jagub olevat:))

Maasturiomanik
9 aastat tagasi

Minu jeebil om rauad ees.

Säga
9 aastat tagasi

See linnas liikuv rongimoodustis on tegelikult sõitev kirst. Ütlen ausalt, et sõiduteel rahvast ja eriti lapsi täis puulobudik on ohtlik, sest piisab ainult ühest joobnud juhist või pimedast penskarist, kes sellest atraktsioonist lihtsalt läbi sõidab. Ja ohvreid võib tulla väga palju. Häirib see, et ohutusest siin linnast keegi ei mõtle. Lastekodu põleng ja 10 ohvrit on ammu meelest läinud.

paadimees
9 aastat tagasi

Kas Kalli Mari kaptenil ikka kapteniks olemise paberid ka on?

Sukles on väga ettenägelik linnapea
9 aastat tagasi

aimates ette PKC jama, hakkas kohe uusi töökohti looma. Nüüd ongi Peetrikese ja Kalli Mari juhi puhul kaks inimest rakkes, ja maksutulu linnale garanteeritud.

to 19.06
9 aastat tagasi

Millisest maksutulust sa pajatad? Kalli Mari kapteni tulumaks ei lähe ju linna kaukasse.

nii on
9 aastat tagasi
Reply to  to 19.06

kahjuks mitte nii ettenägelik,et oleks õigel ajal troonist loobunud.

Jürgen Ligi Facebook Jaanus Karilaidist
9 aastat tagasi

Jürgen Ligi 37 minutit · Haapsalus on tragöödia, 347 inimest korraga on kaotamas tööd. PKC ütleb, et ta kliendid on koondunud ja vajavad suuremaid partiisid, ning üle ei jää muud kui kolida tehas kokku Keila omaga, kus neil on ka insenerikeskus. Ühel Haapsalu mehel on aga pidu, sest tema leidis sellega töö – riigikogus, ilmselt eluaegse, kuna taipas teha tehase ümberkorralduses süüdlaseks rahandusministri. Tema on keskerakonna karjaelajas Jaanus Karilaid ja tema valija ilmselt usubki, et riik korraldab juhtmetootmist. Ta ei räägi seekord enam, et välisfirmad viivad kasumi maksustamata välja, vaid et välisfirmale tuleb teha maksuvabastus (mis tollel kasumi mittejagamise korral… Loe rohkem »

kodanik
9 aastat tagasi

Ja kes Ligi tõsiselt võtab? Näha on,et reformierakond ei ole kunagi milleski probleemi näinud ja vastutuse võtmine oma tegude eest on neile samuti võõras. Seega mul ükskõik,mida üks kõverikust Ligi kusagil kritseldab, elu räägib paraku reformierakonna vastu.

tõde
9 aastat tagasi

Haapsalus ei ole mitte tööjõu puudus,vaid ikka orjade puudus,kes paari euri eest tunnis viitsiksid tööd teha..Hirmsasti oleks orjasid juurde vaja,kes selle palga eest tööd teeks

sotsialist
9 aastat tagasi

rahunege maha, sügisel võtame kooselu seaduse vastu ja siis on lihtne vara lahutada ja lapsi jagada

kodanik
9 aastat tagasi

Muidugi ei ole sotsiaalne katastroof,minge aga Peetrikese või Kalli Mariga sõitma ja kõik probleemid lahenevad iseenesest, piletiraha ehk saate pudelite korjamise eest.

töötaja
9 aastat tagasi

Olen selles ettevõttes leiba teeninud enam kui 10 aastat. Tükitöötajana tean, et niipalju, kui teen nii palju ka palka saan. Suitsunurgas maailmaasjde arutamise eest kahjuks raha ei saa ja mõned lihtsalt ei sobi sellisele töökohale. Tööjõupuudus pole kinni mitte niivõrd miinimumpalgas, vaid enamasti ikka selles, et töö on vahetustega ja naisterahvastele (minu nägemus). Kes lapsi kasvatab, kui mehed eemal!? Võimalust teenida on antud, raha on alati õigel ajal kätte saanud ja tööandjale pole tegelikkuses midagi etteheita! Kahju! Haapsalu linnas sellise palgaga tööd leida pole lihtsalt võimalik :(!