0

Jürjendal ja Tammsalu kutsuvad rõõmu allikale

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Robert Jürjendahl Foto Urmas KukkRobert Jürjendal. Foto: Urmas Kukk

Reedel õhtul kell 20 annavad Haapsalu Jaani kirikus kontserdi “Rõõmu allikas” Robert Jürjendal ja Jaan Tammsalu.

Robert Jürjendal musitseerib kitarridel, esitusele tuleb tema uuem looming.

Jaan Tammsalu loeb vanu keldi palveid ja esitab mõtisklusi oma uuest, peagi ilmuvast kolmandast “Vaimulike mõtiskluste” raamatust.

Tammsalu sõnul ongi tegemist pigem kontsertmõtisklusega kui kontserdiga selle sõna klassikalises tähenduses. Kontsertmõtisklust “Rõõmu allikaks” nimetama inspireeris Antoine Saint-Exupery “Väike prints”, kus väike prints sõnab, et 53 minutit aega kokku hoidvate täiuslike janukustutustablettidele eelistaks ta sammuda üsna tasa allika poole.

“Tänapäeva maailm pakub meile kiirust ja janukustutustablette. Meile tundub, et oleme leidnud janukustutava veega allika ja räägime selle otsimisest ja leidmisest,” sõnas Jaan Tammsalu.

Sama pealkirja “Rõõmu allikas” kannab ka Robert Jürjendali viimane plaat. “Lähme allikale, justustame selle ääres lugusid ja kutsume neid kuulama. Kutsume neid, kes taipavad, et neil on 53 minutit, et minna aeglaselt allikale. Pühakojad on sellel palaval ajal head paigad, kus seisatada ja mõtiskleda,” ütles Tammsalu.

“Rõõmu allikas” jõuab kokku kaheksasse Eesti kirikusse, millest on Haapsalu Jaani kirik esimene.

Augustis musitseerivad-mõtisklevad Jürjendal ja Tammsalu veel Käsmu kabelikirikus, Tartu Jaani kirikus, Kuressaare Laurentiuse kirikus, Rakvere kolmainu kirikus, Viljandi Jaani kirikus ja Mustamäe kiriku aias. Kontserdisari lõpeb 1. novembril Tallinna Jaani kirikus.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz