Keskkonnaministeerium soovib jäätmeveoreformiga konkurentsi tõsta

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Keskkonnaministeerium soovib ettevalmistatava jäätmeveo korralduse reformiga tagada prügiveos konkurents, motiveerida inimesi jäätmeid sorteerima ja teha sorteeritud jäätmete ära andmine mugavamaks.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus nimetas ettevalmistatavat reformi prügiveos konkurentsi taastavaks ja klientidele suuremat valikuvabadust andvaks.

“Viimase aastakümne tendents näitab paraku seda, et praegune üsna suletud süsteem võib viia juba lähiajal olukorrani, kus kogu Eestis jääb tegutsema ainult paar prügiveo teenust osutavat ettevõtet. See tähendab, et sisuliselt on konkurents kadunud. See omakorda tähendaks kaotust ka kliendi jaoks, sest väiksem konkurents toob reeglina kaasa ka kehvema kvaliteedi ja kallimad hinnad. Seda tuleb vältida,” ütles Pentus-Rosimannus BNS-ile.

Samuti kavatseb ministeerium reformiga motiveerida inimesi jäätmeid rohkem liigiti eraldama ja teha kogutud jäätmete ära andmine mugavamaks. “Praegu on võimalik Eestis ringlusse võtta alla 30 protsendi olmejäätmetest, mis näitab, et suur osa ümbertöödeldavast materjalist läheb meil kahjuks lihtsalt raisku. Samamoodi on tähtis, et liigiti kogutud materjalide ära andmine oleks mugav, et seda saaks teha võimalikult kodu lähedal,” selgitas Pentus-Rosimannus.

Keskkonnaministeerium kavatseb reformi kondikava valmis saada sügisel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
milline konkurents
9 aastat tagasi

kui 2 suurfirmat on eesti ära jaganud

Võta-jäta
9 aastat tagasi

Vabaturu tingimustes küündisid suuremate vedajate rentaablused, parimatel päevadel 40% ni. Hetkel vibreerivad seal 0-10% kanti. See omal ajal paljukirutud seadus lõi hinnad alla nii, et ministriproua paneb vähe puusse. Kvaliteedi kohta ei oska midagi öelda, isegi ei tea kui kvaliteetselt see kast mul õuepealt ära viiakse.