Juhtkiri: Väga hea reklaam

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Kuigi tänavu toimub muusikapidu juba 21. korda, said lõpuks ometi kõik eestimaalased nädala alguses teada, et Haapsalus korraldatakse suurepärast festivali Augustibluus.

Isegi need, kel polnud varem aimugi, et on olemas selline muusikastiil kui bluus, teavad nüüd, et Venemaa presidendi suur (sõna otseses mõttes) sõber oskab pilli mängida ning et just Haapsalu on see koht, kus maailma halvimaks filminäitlejaks ning suurepäraseks bluusimeheks nimetatud Seagalit näha võib.

Kui bluusipeo korraldajad teatasid, et tänavuse festivali üks peaesinejaid on märulikangelane Steven „Neli kiiret lööki sekundis” Seagal, tõusis nii tava- kui ka sotsiaalmeedias enneolematu torm.

Sellise pühadust rüvetava häbiteo vastu on sõna võtnud muusikud (alates Tõnis Mägist), kultuuritegelased (Anneli Aken) ja ka poliitikud (välisminister Urmas Paet). Kirutakse korraldajaid ja kutsutakse Seagali boikoteerima.

Pattu Seagali afääris ei näe ei korraldajad ega ka linnapea Urmas Sukles. Poliitikat ja muusikat ei tohi kokku miksida, on nende arvamus. Kiidetakse korraldajaid ja kutsutakse Seagali kuulama.

Ühest küljest on võimalik, et sea(gali)temp peletab nii mõnegi bluusihuvilise Haapsalust eemale, teisest küljest pole Augustibluus saanud kunagi nii suurt meedia ja avalikkuse tähelepanu, kui märulikangelase nimi seda seekord pakkunud on.

Bluusipeo korraldajate suur unistus – näha laval legendaarset Steven Seagali – saab ilmselt teoks. Vaevalt et mees protestihäälte tõttu Eestisse tulemata jätab.

Ilmselt pole ükski senistel Augustibluusidel üles astunud muusik Haapsalule nii suurt tähelepanu toonud kui ühes suuremas muusikute andmebaasis allmusic.com mainimata kidramees. See tõsiasi kinnitab vaid, et peokorraldajate valik on olnud ainuõige. Nüüd teavad kõik, et on olemas selline linnake kui Haapsalu ning selline muusikapidu kui Augustibluus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ode
9 aastat tagasi

Millised on selle küünilise lähenemise tagajärjed Augustibluusile saame teada pärast kontserte. Ei arva, et see positiivset mõju avaldaks kuigi Seagali kojusaatmine märgiti ära väga paljudes inglise, soome ja vene portaalides, mis peaks näitama et räiged lahendused oma kauka täitmiseks ei jää tähelepanuta. Kas ka Ameerika portaalides info levib ei tea aga asjaosalised peaksid selle eest hea seisma . Võitjad on selles halvas mängus kindlasti olemas ja need on vabad inimesed Eestis.

Gen.
9 aastat tagasi

Arvasin Haapsalus sündinud inimesena,et Augustibluus on muusika,aga mitte poliitika tegemise koht. Ja arvan seda oma 57 eluaasta juures siiani.Aga eks kõigil on õigus oma arvamusele. Ning aastaid Venemaal esinenud Mägi,Tõnis pole küll mingi arvamusliider.