Augustibluusi korraldajad: Seagal ei tule Eestisse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Steven SeagalAugustibluus tühistas esinemise: ebameeldiva üllatusena tulid tema poliitilised vaated ja väljaütlemised, vahendas Delfi.

Seoses viimastel päevadel meedias möllanud skandaaliga, mille keskmes venemeelne poliitika, Steven Seagal, Augustibluus, Tõnis Mägi, Kaur Kender ja paljud teised kultuuritegelased, on Augustibluusi korraldajad Indrek Ditmann ja Raul Ukareda otsustanud teha avaliku pöördumise, mis sisaldab endas pommuudist selle kohta, et Steven Seagali Eestisse ei toodagi!

Augustibluusi korraldajate avalik pöördumine:

Viimastel aastatel on Augustibluusi festivali meeskond teinud jõupingutusi, et tuua Haapsallu üha kaalukaimaid esinejaid kogu maailmast ning otseloomulikult ka bluusi sünnimaalt USAst. Steven Seagali puhul on tegemist huvitava persooniga, kes tegelenud ligemale 50 aastat muusikaga, kuid kuulsuse saavutanud eelkõige märulinäitlejana. Kui käesoleva aasta alguses sai selgeks, et sel suvel saab toimuma tema bluusbändi Euroopa tuur, saatsime kontsertagentuurile sooviavalduse, saamaks nimekas mees oma bändiga esinema ka Haapsalus. Sel esmaspäeval saime lõpuks kokkuleppe artisti agentuuriga Inglismaal ning teisipäeva hommikul kuulutasime artisti osalemise Augustibluusil välja.

Niisamuti, nagu tuli suurele osale eestimaalastest üllatusena, et märulikangelane on bluusmuusik, tulid nii korraldajatele, kui ka paljudele teistele ebameeldiva üllatusena tema poliitilised vaated ja väljaütlemised. Kuna Steven Seagal’s Blues Band on oma seekordse Euroopa turnee käigus esinenud ka Leedus, Tšehhimaal, Ungaris ja Slovakkias ning tegemist on olnud kontsertidega, mis ei kanna poliitilist sõnumit, lootsime, et Eestimaa üldsus näeb Steven Seagalis eelkõige näitlejat ja muusikut. Nagu selgus, siis pigem poliitikut ja käsilast.

Augustibluusi festivali puhul on tegemist üdini poliitikakauge muusikasündmusega, mida on alati ümbritsenud positiivne aura. Peame Augustibluusi juures muusika kõrval oluliseks eriliselt sooja ja sõbralikku atmosfääri, mille eest on meid ja Haapsalu linna alati kiitnud nii publik kui artistid. Me ei taha Augustibluusi segada millessegi vähimaltki negatiivsesse ja oleme otsustanud Steven Seagali esinemise festivalil tühistada. Festival Augustibluus toimub 21. korda ning seekordne festival saab Haapsalus teoks 1. – 2. augustini. Festivali kaheksal laval esineb ühtekokku 30 ansamblit üheteistkümnest riigist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Heidi
9 aastat tagasi

80-ndate “Kremli Ööbikud” said, mis tahtsid… Eestlane on ikka silmakirjalik, lapsik… Usun, et Steven Seagalil on küll ükskõik, kus ja kas Ta esineb… “Eestlane olla uhke ja hää…”

K.
9 aastat tagasi

Kohutav uudis, sel aastal just otsustasime et tuleme kontserdile ja nüüd nii…. Kas eelnimetatud isikud tõesti on nii rumalad, kui mõtlevad et üks artist tuleb siia Venemaad propageerima???Kuulge,mõelge natuke avaramalt, keegi peale Ameerikat ei soovi meie maal võimutseda!

Sass
9 aastat tagasi
Reply to  K.

Võite Krimmi kontserdile sõita, kui nii kohutav on!

ikka nii
9 aastat tagasi
Reply to  K.

eksid,reformierakond soovib meie riigis,meie linnas võimutseda!

P. R.
9 aastat tagasi

Lepime kokku, et sõda, vallutamine, vägivald ja tapmine ei ole OK.

peavoolumeedia
9 aastat tagasi

ja kintsukraapiate üleanne seisnebki põletavatelt ja eluliselt tähtsatelt probleemidelt tähelepanu kõrvaletõmbamises (jääkelder)

Ahto
9 aastat tagasi
Reply to  peavoolumeedia

Täiesti nõus ,meediamürast on üha raskem ennast läbi kaevata.

lollus
9 aastat tagasi

Mida värki, ma oleks küll teda vaatama läinud….vot kus nüüd on poliitika austajad kõik välja karanud,vaadake ennekõike,mis teie enda riigi eesotsas toimub,miks te selle puhul midagi ette ei võta. Miks Mägi ja Avandi Eestis vaesuses elavate laste kaitseks välja ei astu jne.

Aleks
9 aastat tagasi

Markoga 100 % nõus