0

Keskkonnaminister: metsatoetuse saajal ei tohi olla elatisraha võlga

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Keskkonnaminister Keti Pentus-Rosimannus tegi ettepaneku kaaluda võimalust keelduda elatisvõlgnikele metsa- ja poollooduslike koosluste hooldamistoetuse väljamaksmisest.

Keskkonnaminister saatis justiitsminister Andres Anveltile
ettepaneku, mille kohaselt võiks riik saada võimaluse elatisvõlgnikele riigitoetuste maksmisest keelduda. Alternatiivse ettepaneku järgi võiks need toetuse elatisnõude sissenõudmisel muuta osaliselt arestitavaks. „Toetuse saajale seatud tingimuste seas võiks olla ka see, et toetuse saajal ei ole elatisraha võlgnevusi. See aga eeldab, et toetuste menetlejal oleks see info olemas jooksvalt ning seda infot saab jooksvalt ka kontrollida,“ ütles Pentus-Rosimannus.

Ettepanek puudutab erametsaomanikele metsaseaduse alusel makstavaid toetusi ning Maaelu arengukava 2014-2020 alusel makstavatele toetustele nagu poolloodusliku koosluse hooldamise toetus, Natura 2000 toetus põllumajandusmaale ja erametsamaale.

Ühtlasi juhtis keskkonnaminister tähelepanu asjaolule, et nimetatud toetusi makstakse ka juriidilistele isikutele, kuid elatisraha võlgnevusega on võimalik arvestada ainult füüsilise isiku korral.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz