Lääne Elu asutamisest möödub 25 aastat

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

lääne elu (1)Homse juubelinumbri juhtkirja arutavad Lääne Elu asutaja Andres Ammas (paremalt), peatoimetaja Andrus Karnau ja reporter Aivar Õepa. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa ja Haapsalu ajaleht Lääne Elu tähistab laupäeval ilmuva erinumbriga 25 aasta möödumist lehe asutamisest.

„Ajalehe kõige tähtsam kapital on lugejate usaldus. Viimaste aastate stabiilne tellijate arv näitab, et läänlased usuvad ja usaldavad Lääne Elu,” ütles Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau.

Lääne Elu asutaja ja esimene peatoimetaja Andres Ammas meenutas, et ajalehe asutamise mõte sündis muinsuskaitseliikumise ajal. Ajaleht sündis uue ärkamisaja poliitilise võitluse tuhinas.

„See leht ei ole kunagi olnud ainult äri või ärapanemise koht. Missioonitunne võiks olla Lääne Elu tunnussõna,” ütles Ammas.

Lääne Elu esimene number ilmus 13. juulil 1989. Leht ilmus esialgu kaks korda kuus, juba samal aastal sai väljaandest nädalaleht ning seejärel kolm korda nädalas ilmuv päevaleht.

Sel laupäeval tähistab Lääne Elu juubelit tavapärasest kaks korda paksema erinumbriga, mis meenutab lehe loomist ja tegevust ning vaatab tulevikku.

Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap kirjutab laupäeval juubelinumbris ilmuvas kolumnis, et kvaliteetse ajakirjanduse järele on vajadus ka 25 aasta pärast.

„Ka 25 aasta pärast vajame professionaalseid ajakirjanikke-toimetajaid ja meediaorganisatsioone, kes aitavad meil selles keerulises maailmas selgust saada. Kas me loeme siis ajalehti paberilt, veebist või pigem mobiilist või mõnest veel moodsamast vahendist, ei olegi suuremat tähtsust,” kirjutab Reinap.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments