Kakskümmend kaks võistkonda alustas Põrgupõhja retke

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

RS_LOGOEile hommikul sai alguse kuueteistkümnes Põrgupõhja retk. Start anti Vigalast Põrgupõhja punkri juurest ning rajale läks 22 võistkonda, kirjutas Raplamaa Sõnumid

Esimene võistkond läks Põrgupõhja punkri juurest rajale kell kaheksa hommikul ning iga viie minuti tagant läks teele järgmine.

Teekond viib võistlejad Vigalast Sulu külla, sealt edasi Järvakandi poole ning retke finiš on traditsiooniliselt Eidaperes Kassivõllimäel, kuhu võistlejad jõuavad laupäeva õhtul. Raja pikkus on linnulennult 80 kilomeetrit, aga retke korraldaja Toomas Tõnissoni sõnul läbivad võistkonnad kolme päevaga ligemale sada kilomeetrit, sest igalt poolt ei saa otse minna.

Põrgupõhja retk ei ole juba aastaid alanud Vigalast ning seega on rada igale võistlejale uus. Samuti ütles Tõnisson, et tänavu on rada keerulisem kui varasematel aastatel.

Põrgupõhja retke avalik punkt on reedel alates kella kahest Järvakandi lähistel. Täpsemad juhised leiab koduleheküljelt.

Võistluse lõpetamine on laupäeva õhtul Eidaperes Kassivõllimäel, kus lisaks näitustele ja õpitubadele kantakse ette ka ajalooline näidend. Selles lööb kaasa militaarajaloo klubi Frontline. Huvilised on oodatud nii avalikku punkti reedel kui ka võistluste lõpetamisele laupäeva õhtul.

Lisaks eestlastele osaleb retkel üks Rootsi ning üks eestlastest ja rootslasest koosnev segavõistkond. Vaatlejatena osalevad üritusel soomlased.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments