0

Läänemaa kultuurijuht Marju Viitmaa: minu kõige suurem tänu ja sügav kummardus

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

viitmaa üle lassMarju Viitmaa. Foto: Ülle Lass

Vabariiklikul laulu- ja tantsupeol osales Läänemaalt 53 kollektiivi 1060 osalejaga. Suureks peoks valmistuti 34 õpetaja-treeneri käe all.

Meie väikese Läänemaa jaoks on see väga suur arv. Läänemaa elanike arv on vähenenud, aga peol osalejate arvud on samad, mis aastatel 2009 ja 2011.

Laulu- ja tantsupeost on räägitud palju, aga tähelepanuta on jäänud Pillipidu.

Pillipidu oli üks laulupeo osa. Kontserdid toimusid lauluväljakul,Kadriorus. Läänemaalt osales pillipeol kaks rahvamuusika ansamblit – Lihula Muusikakooli ansambel Pillilugu ja Haapsalu Muusikakoolist Pille. Ülevaatusel said Pille muusikud maksimumhinde 10,0. Suurel peol esineti ühtses suures viiulikooris.

Läänemaa kollektiivid on kõik tublid ja heal tasemel. Loomulikult on igas maakonnas eliitkollektiivid, kuhu valitakse kollektiivi liikmeid ja nii see peabki olema.

Minu kõige suurem tänu ja sügav kummardus aga kõigile neile omavalitsustele, väikestele koolidele, kus otsitakse võimalusi ja lahendusi pakkuda laulu-, tantsu- ja pillimängu rõõmu ka siis kui koolis käibki sama palju lapsi kui oleks vaja ühe koori või tantsurühma moodustamiseks. Imelised õpetajad on meil nendes koolides. Laulud tuleb ära õpetada väga väikestele gruppidele ja siis katsuda teha ühiseid proove, et saada hea tulemus.

Soovin kõikidele kollektiividele ja nende juhendajatele, et jätkuks teil tantsulusti, laulu- ja pillimängu rõõmu. Kõikidele omavalitsustele soovin, et ka majanduslikult rasketel aegadel leiaksite võimalusi taidluskollektiivide tegutsemiseks.

Ilusat suve ja uue hoo ja lustiga sügisel laulma ja tantsima!

Marju Viitmaa

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz