1

Haapsalust Pakri saartele kolinud põliselanik heitis jaanide ajal hinge

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

pakriVäike-Pakri. Foto: Urmas Lauri

Kümme aastat tagasi Haapsalust Pakrile kolinud Mati-Erik Nyman (73) suri 20. juunil, kui saarele naasnud ja sinna suvilad rajanud rannarootslased pidasid saarel oma kalendri ja tavade järgi jaanipidu, kirjutas Õhtuleht.

Nyman, suure halli habemega mees, oli aastaid Eesti ajakirjanike lemmik. Pakri saartele esimene püsielanik Mati-Erik Nyman kolis Haapsalust Väike-Pakri saarele sünnikodu aladele, et ehitada maja ning jääda paikseks, vahendas Aktuaalne kaamera kümme aastat tagasi.

Paul-Erik Nyman viis mais 2004 Paldiski lähedasele saarele kogu oma maise vara, mis paati mahtus.

"Iga paari päeva tagant käivad siiski Põhjasadamast saartel patrullimas ka piirivalvurid," vahendas AK toona. "Nemad on ka Mati-Eriku ainsaks lootuseks, kui oleks kähku tarvis mandrile arsti juurde. Seni mees tervise üle ei kurda, ainult töö väsitab ja järsku kummardades kipub tasakaal kaduma."

"Kui kiirabi kohale jõudis, polnud teha enam muud, kui konstateerida Mati surma," kirjeldas Õhtuleh jaanide ajal saarel toimunut. "Ta oli kustunud juba siis, kui abi järele mindi. Hiljem tuvastati tal kopsutromb, mille puhul polekski teda enam aidata saanud."

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Ebaviisakas pealkiri
Ebaviisakas pealkiri

Lugupidamisest inimhinge vastu, võinuks küll viisakama pealkirja uudisloole panna, kui niiväga kibeles kirjutada. Loomad heidavad hinge, inimesed ikka surevad. Aamen.

wpDiscuz