Saarte vähiload müüdi maha 40 minutiga

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Saarte HäälTerve augustis algava hooaja Saaremaa ja Hiiumaa vähipüügilimiit müüdi eile hommikul maha 40 minutiga, kirjutas Saarte Hääl. Läänemaal on saadaval veel üle saja vähipüügiloa.

Keskkonnaameti Hiiu-Lääne-Saare regiooni juhataja Kaja Lotman ütles Saarte Häälele, et vähipüügilubade müük algas eile hommikul kell 9.

“Saaremaa ja Hiiumaa lubade limiit sai täis kella 9.40-ks täna hommikul. Kogu limiit sai otsa, ka kontorist väljaantavad load,” ütles Lotman.

Saaremaal müüdi 1110 luba püüda vähke kas nata või mõrraga. Ühe püügivahendi öö maksab 3 eurot, maksimaalselt müüdi luba kolmeks päevaks ja viiele püügivahendile.

Sel aastal läheb 76% kalastuskaartidest müüki internetis, ülejäänud osa jagavad keskkonnaameti regioonid. Kui Saaremaal ja Hiiumaal said load otsa, siis mujal Eestis neid veel on. Näiteks Läänemaal, Ida-Virumaal või Valgamaal oli enamik limiidist (vastavalt 148, 222 ja 444 luba) müümata veel eile pärastlõunal.

Keskkonnaameti andmeil püüti eelmise aasta augustis Eesti veekogudelt kokku enam kui 26 000 mõõdulist vähki.

Populaarsemad vähipüügikohad Läänemaal on Kalastusinfo andmeil Nõva jõgi, Tuudi jõgi, Veskijõgi ja Lepaauk.

Läänemaal on pilet.ee andmeil 148 püügiloast veel müümata 118.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments