0

Juhtkiri: Kasutamata võimalus

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

LE 25Mõnevõrra üllatuslikult otsustas Kullamaa vald mitte kooskõlastada plaanitava Harku–Sindi kõrgepingeliini trassi. Üllatuslikult seepärast, et varem vallas peetud koosolekutel kõrgepingeliini teemal ei esitatud planeerijaile ega maavalitsusele tõsiseid proteste trassi asukoha asjus. See, et vald ootas ära ametliku kirja maavalitsuselt, on paberil küll tehniliselt korrektne, kuid asjaajamine olnuks sujuvam, kui valla esindajad esitanuksid oma seisukohad varem. Selleks otstarbeks need koosolekud ju korraldatigi.

Risti vallas, kus juba protsessi alguses oma arvamused trassi plaanitava asukoha suhtes selgelt välja öeldi, on jõutud juba tulemuseni: trass hakkab kulgema sealt, kus see kohalikke vähem segab. Samuti on planeeringu kooskõlastamiseni jõudnud Lihula vald.

Planeeringute arutamise koosolekute mõte ongi selles, et kõik osapooled, kelle eluolu plaanitav tulevikus mõjutab, oleks protsessi juba aegsasti kaasatud ning saaks esitada oma seisukohti ajal, mil projektide ümberjoonistamine ja eri variantide arutamine on vähem kulukas ja aeganõudev. Kui planeerimises juba algusest peale aktiivselt osaleda, on ka märksa suurem võimalus, et seisukohti arvestatakse. Seega, kui luuakse võimalus kaasa lüüa, tuleks seda agaralt ja häälekalt kasutada.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz