Viktor Siilats ostis veeteede ameti kritiseerimiseks LP-s terve lehekülje

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kai eemaldamine Suur-Holmi sadamast

November 2013. Veskiviigi sadamast lasti vette mootoriga liikuv pontoonalus, mille abil hakatakse mudast välja tõstma naabersadama kai betoonist ankruid. Foto: Helen Viispert

Ettevõtja Viktor Siilats kirjutas president Toomas Hendrik Ilvesele avaliku kirja, et kritiseerida veeteede ameti ja kohtute tegevust. Kirja avaldamiseks ostis ta Eesti Päevalehe laupäevalehes LP terve külje reklaami, kirjutab Ärileht.

"2008. aasta kevadel toimus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis salakoosolek, kus ministeeriumi kõrged ametnikud arutasid koos Veeteede ameti juhtidega, kuidas Haapsalus naabritevahelist vaenu õhutada. Ehk kuidas tekitada "peretüli, mida politsei saaks lahendama asuda"," kirjutas Siilats.

"Veeteede ameti peadirektor Andrus Maide ütles mulle ühel koosolekul lausa otsesõnu, et minu ärid pole mingid ärid ning need tulebki hävitada. Eelistades tulevikus ilmselgelt elatuda hoopis Eero Pärgmäe makstud maksudest."

"See on loendamatu arv valesid ja ametialaseid võltsinguid, mida amet on aastate jooksul produtseerinud. Neist kõige tülgastavam, ent vahest mitte veel riigireetmise valdkonda kuuluv vale on Pärgmäe kasuks rahvusvahelise piiripunkti "tuvastamine" kohas, kus seda piiripunkti pole kunagi olnud, ei ole praegu ega saa ka kunagi olema. Pärgmäe osavõtul toimunud piiripunkti võltstuvastamise arutelu võib samuti igaüks vabalt kuulata ja nautida, kui avab lingi grandholmmarina. ee lehel."

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Seda
9 aastat tagasi

…….. linki pole mõtet avada. Sest seal arvab Siilats,et avaliku veetee sulgemine ujuvkaidega ongi tema esimese öö õigus ja kui on pappi,siis teen, mida tahan….