1

Kaarel Tarand: Erakonnad on rahasõltlased

Avatar

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Erakondade rahastamise järelvalve komisjoni aseesimees Kaarel Tarand kirjutab Äripäevas, et Eesti erakondade suhet rahaga on raske nimetada muuks kui sõltuvushaiguseks.

Tarandi sõnul saavad Eesti erakonnad põhiosa oma rahast riigieelarvest, kust nad endale ise summa määravad. Viimastel aastatel on parteid endale sõltumata majanduse seisundist ikka eraldanud pisut üle viie miljoni euro aastas. Pole ühtegi arvutuskäiku, mis näitaks, miks erakonnad peaksid just sellise summa kulutama.

Tarand toob välja ka fakti, et Eestis on erakondade kulu ühe hääle saamisele valimistel neli korda suurem kui Ühendkuningriigis.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Need
Need

kes rahakoti otsas istuvad,seda muutma ei tõtta.

wpDiscuz