Vormsi vallavalitsuse teade

Merilin

merilin.sellik@le.ee

Üldplaneeringut muutva Hosby sadamaala detailplaneeringu algatamine. Keskkonnamõjude eelhinnangu (KE) algatamine.

Vormsi vallavolikogu algatas 30. mai 2014. a otsusega nr 16 üldplaneeringut muutva Hosby sadama detailplaneeringu kokku 3,8 ha suurusel alal, mis hõlmab 3,57 ha osa munitsipaalomanduses olevast Hosbyranna katastriüksusest 90701:003:0339, Hosby tee teetruubi ja kraavi osa ning 2300 m² ulatuses maaparanduskraavi suudmeosas olevast lahesopist.

Detailplaneeringu eesmärk on ehituskeeluvööndi vähendamine, sadamaalale paadikuuride ehitusõiguse ja hoonestustingimuste määramine ning kommunikatsioonilahenduste väljatöötamine, kämpingumajakeste ja puhkeala asukoha (pingid–lauad, kalapuhastuslaud, suitsuahi) ehitusõiguse ja hoonestustingimuste määramine, linnuvaatlustorni asukoha määramine, väiketuuliku asukoha ja ehitustingimuste määramine max 20 kW/h, millega lahendataks Hosby küla elektriga varustamine, slipi taastamine, kuivkäimlate ja prügikastide asukoha määramine, liiklusskeemi väljatöötamine ja parkimiseks sobiva asukoha määramine, olemasoleva muuli rekonstrueerimise tingimuste määramine, lahesopi vastasküljele uue muuli (~30 m) ehitamise tingimuste määramine, teetruubi rekonstrueerimise tingimuste määramine, vana maaparanduskraavi eesvoolu setetest puhastamise tingimuste määramine, lahesopi roost ja setetest puhastamise tingimuste määramine, navigatsioonimärkide asukoha määramine. Vallavalitsusel tellida keskkonnamõjude eelhinnang asjaomastelt spetsialistidelt, sest planeeritav ala on terves ulatuses Natura 2000 Väinamere hoiuala ja sel esineb III kategooria kaitsealuseid liike. Eelhinnang esitada koos Keskkonnaameti seisukohaga vallavolikogule detailplaneeringu keskkonnamõju strateegilise hindamise (KSH) algatamise või mittealgatamise otsustamiseks.

Detailplaneeringu algataja ja korraldaja on Vormsi vallavalitsus.

Lisadokumente saab vaadata Vormsi valla kodulehelt:
http://vormsi.ee/omavalitsus/avalik-teave/
http://avalik.amphora.ee/vormsivv/document.aspx?id=87407

Vormsi Vallavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments