1

Kihnu naine sai kiivrita sõidu eest politseilt suulise hoiatuse

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Külgkorviga mootorrattal ilma kiivrita sõitnud SA Kihnu Kultuuriruumi juhatajale Mare Mätasele tegi politsei suulise hoiatuse.

“4. juunil tehti otsus ja ta sai suulise hoiatuse. Menetlus on seega lõppenud,” ütles BNS-ile Lääne prefektuuri pressiesindaja Hedy Tammeleht.

Külgkorviga mootorratastega sõitmise traditsioon on Mätase sõnul Kihnu kultuuriruumi eripära ja sõidetud on alati ilma kiivrita. Mätase sõnul ei ole Kihus naistega kunagi liiklusõnnetusi juhtunud, küll aga meestega. “Meestega on [õnnetusi] juhtunud – eriti kuuekümnendatel -, kui mootorrattad jõudsid Kihnu hobuste asemele. On surmaga lõppenud õnnetusi ka. Naised võib-olla tajuvad riski rohkem ja ei kihuta eriti,” ütles Mätas, kelle hinnangul mõjutas väärteomenetluse kulgu avalik arvamus. “Seadus on ju kõigi jaoks üks, aga teisest küljest me ju tahame hoida enda eripära. Kihnu puhul ongi eripära see, et naised sõidavad mootorratastega ja süüakse hülgeliha. Kõik sellised asjad ei mahu seaduse raamidesse.”

Mätase hinnangul suuline hoiatus traditsiooni ei murra ja sisuliselt miski ei muutu.

Telesaates “Osoon” näidatud 15-sekundiline lõik mootorrattasõidust Kihnu saarel tõi SA Kihnu Kultuuriruum juhatajale Mare Mätasele kaasa väärteomenetluse. Mullu septembris kaebas televaataja pärast saate eetriskäiku politseile, et Mätas ei kandnud kiivrit, ja nimetas sellist teguviisi räigeks seadusrikkumise propagandaks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
juss
juss

Mullu septembris kaebas televaataja pärast saate eetriskäiku politseile, et Mätas ei kandnud kiivrit, ja nimetas sellist teguviisi räigeks seadusrikkumise propagandaks.

televaataja?????????????????????????????????????????????????????

wpDiscuz