Roostal tuleb tasuta filmi- ja muusikapäev

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Roosta_filmipäev_uus

Laupäeval, 7. juunil tuleb Läänemaal Roosta puhkekülas juba teist korda filmi- ja muusikapäev, kus saab vaadata Põhjamaade filme, laulda kaasa rootslaste tuntud laule ning maitsta Soome, Rootsi ja Taani rahvustoite.

Eelkõige on Roostale oodatud need filmihuvilised, kes tunnevad vajadust nostalgiliselt seljataha vaadata, nautida häid sööke ning kuulata ja ka ise laulda vanu tuttavaid laule.

Kui eelmisel suvel keskendus filmi- ja muusikapäev ainult Taani kultuuri ja toitude tutvustamisele, siis sel aastal on haaratud Põhjamaad laiemalt. Üritus on aga taas kõigile tasuta.

Filmid on valinud välja Soome, Rootsi ja Taani saatkonnad ning Soome Instituut.

Programmis on kaks põhifilmi: võõrkeelsele Oscarile kandideerinud Taani mängufilm "Tants Regitzega" ja Soome komöödia "Polaarjoone sangarid". Vaadata saab ka dokumentaalfilme ning päeva lõpetab üks Rootsi film, mis jääb esialgu üllatuseks. 

Eelmisel suvel Roostal esinenud taani muusik Anders Midtgaard tunnistas, et  tuleks esimesel võimalusel Eestisse ‒ ja ka Läänemaale tagasi, sest siit saadud ere mälestus ei taha siiani kustuda. "Segu kultuurilisest avastusretkest ja kaunist loodusest teeb Roosta Põhjamaade filmi- ja muusikapäeva eriliseks sündmuseks," tunnistab Eestist lummatud taanlane veel aasta hiljemgi.

Sel aastal esitab rootslaste laule Mehis Nurmetalu, kes kutsub kõiki ka kaasa laulma. Eelkõige mahuvad ühislaulmise repertuaari tuntud rootslasest helilooja ja "merekaru" Evert Taube laulud ‒ eestlastele on need tuntuks laulnud eelkõige Jaan Tätte ja Marko Matvere.

Päevale annab vürtsi juurde tõlk ja Søren Kierkegaardi ekspert Jaan Pärnamäe, kes räägib Põhjamaade kohta huvitavaid ja samas kindlasti ka üllatavaid lugusid.

Toimub viktoriin ja õnneloos.

Põhjamaade filmi- ja muusikapäeva kava

7. juunil kl 14.00-19.00

* mängufilmid "Tants Regitzega" ja "Polaarjoone sangarid"

*dokumentaal- ja ülevaatefilmid

* nostalgilised Rootsi heliloojate laulud, mida eestlasedki teavad (sh Evert Taube laulud), Mehis Nurmetalu esituses

* huvitavaid lugusid Põhjamaadest vestab Jaan Pärnamäe

* saab maitsta soodsa hinnaga Põhjamaade rahvustoite

* viktoriin

* õnneloos

* puhkepausidel võib jalutada rannas või kauni männimetsa all

* õhtu lõpuks üllatusfilm

Üritus on tasuta.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments