Madibergi ja Taali väidetavad petjad jäid kohtus süüdi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

taal_olari

Ettevõtja Olari Taal. Foto: Arvo Tarmula

Läänemaa ärimeestele Olari Taalile ja Veljo Madibergile poole miljoni euro eest Bakuu kinnisvaraarenduse võlakirju müünud ettevõtjad jäid kohtus süüdi investeerimiskelmuses või sellele kaasaaitamises.

Kelmuses või sellele kaasaaitamises jäid süüdi Erki Piirsalu, Tõnis Haavel, Harles Liiv ja leedukas Šarunas Skyrius. Kelmusele kaasa aitamises jäi süüdi ka investeerimispankuri Rain Tamme osalusega Gild Financial Advisory Services.

Harju maakohtus süüdi mõistetud peavad osa vangistust kandma ka reaalselt. Kui otsus jõustub peab Haavel mineva vangi kuueks kuuks. Tema karistus on kaks ja pool aastat vangistust kolme aastase katseajaga.

Taal ja Madiberg investeerisid 2007. aasta suvel koos teiste Eesti tuntud ettevõtjatega Aserbaidžaani kinnisvaraarendusse. Ettevõtjad panid võlakirjadesse kokku umbes 12 miljonit eurot. Taali osa sellest oli 200 000 ja Madibergil 300 000 eurot. Võlakirju müünud firma on praeguseks pankrotistunud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sv
9 aastat tagasi

vata siin on kelmusel veel kaks tasandit, üks on legaalne kelmus ja teine on mittelegaalne kelmus. ütleme siis nii et legaalse kelmusega pappi kokku rullinud kelmid said mittelegaalsese telmide käest pisut pügada. Probleem on selles et see on sinu ehk tavakodaniku käest läbi madalate palkade pihta pandud raha mis uugama pandi, vaata mis otsast tahad. Seega ühed kelmid on loonud teistele kelmidele eeldused raha uugama panemiseks.

olaf
9 aastat tagasi

Kuidas nüüd peaks lähenema sellele loole? Kas keegi pettis midagi välja, oli ehk tegu ärimeestest naiivitaridega või läks lihtsalt äriplaan lörri (harilikult on siin palju põhjuseid). Aksepteeerima muidugi peab seda, et Eesti õigussüsteemis saab ka ränist kulda teha, muidugi kui pappi on.

Anonüümne
9 aastat tagasi
Reply to  olaf

Kohtuotsuse järgi kelmus, mis siin ikka läheneda? Loomulikult, et sellise tulemuseni jõuda, pidi ka advokaatidesse kõvasti “investeerima”. Kui suvaline töll analoogselt aga mikroskaalal kuskilt osta.ee’st mobiili pähe endale puukoori laseb müüa, siis on muidugi ullike ja pole abi loota, sest ei tasu ära lihtsalt…

jah
9 aastat tagasi

mis kergelt tulnud, see ka kergelt läheb

irw
9 aastat tagasi
Reply to  jah

kui oskad järgi teha,eks tee ise ka 🙂

Säga
9 aastat tagasi

Pappi nad vaevalt tagasi saavad.