Nikolai kool peab täna sünnipäeva

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Läänemaa ainus vene õppekeelega kool, Haapsalu Nikolai kool tähistab homme vilistlaspeo ja kooli ajaloost ilmuva raamatuga oma 145. sünnipäeva.

Kooli direktori Aive Saadjärve sõnul peetakse aktus ja vilistlaspidu seekord kultuurimajas. „Mahume koolimajja õppima, aga vilistlasi ära ei mahuta,” selgitas ta.

Koolipere on kokku seadnud näituse kooli ajaloost ning välja antakse eesti– ja venekeelsete artiklitega raamat, mis heidab tagasipilgu koolile ja kooliga seotud inimestele.

Hiigelkoolist väikeseks

Kui Saadjärv 1990. aastal vene kooli tööle tuli, oli seal õpilasi üle tuhande, õppetöö käis kahes vahetuses. Sel õppeaastal õpib Nikolai koolis 78 õpilast.

Tänavu sügisel alustab kooliteed küll üle mitme aasta suurim esimene klass — 13 õpilasega, „See on ka viimane suur klass, mis Tarekese lasteaiast tulemas on,” teab direktor rääkida.

Järgmistel aastatel on esimesse klassi oodata 3–4 õpilast, mis direktori hinnangul tähendab liitklasside loomist.

„Meie kooli õpilaste arv kahaneb, sest vene vanemad panevad oma lapsi eesti lasteaeda ja kooli,” rääkis Saadjärv. Selle üle aga direktor ei kurvasta: „Laiemas pildis on see tegelikult vahva, kui nad eesti kooli lähevad.”

Pikemalt loe Lääne elu paberlehest!

 

Vene kool (45)Vene kool (35)Vene kool (31)Vene kool (27)Vene kool (23)Vene kool (52)Vene kool (50)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments