1

Aurulaeva kai on paigas

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Haapsalu saab juuli lõpus ajaloolise aurulaeva, kai on aurulaeva jaoks juba paigas.

Aurulaevaga hakatakse tegema lõbusõite Haapsalu lahel ning külastatakse ka Noarootsis asuvat Österby sadamat.

Puuküttel töötava aurumootoriga laev on 7,3 meetrit pikk ning mahutab 10 reisijat.

1845. aastal seati sisse regulaarne aurulaevaühendus Haapsalu ja Peterburi vahel, millest 2015.aastal möödub 170 aastat. Pakkudes n.ö. elava ajaloo atraktsioonina aurulaevasõiduelamust, soovib Haapsalu linn väärtustada meresõiduajalugu ja vanu traditsioone ning luua unikaalse ja atraktiivse turismiteenuse.

Fotod: Arvo Tarmula

aurulaeva sild (1) aurulaeva sild (2) aurulaeva sild (3) aurulaeva sild (4)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Ahistatu
Ahistatu

Kas ta sõidab ka läbi Talupoja kõrtsi hoovist, kuna kõrts kolib tänavale. Väga hea võimalus vedada inimesi Krja ringilt Noarootsi. Talumehe kõrtsi hoov aga saab avalikuks parklaks Haapsalu külastajate autodele. Ajame inimesed ja autod murule ja lauad paneme sõiduteele!

AHISTAJAD

wpDiscuz