Kaitsevägi saadab reservi üle 2000 ajateenija

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kaitsevägi saadab sel ja järgmisel nädalal reservi üle 2000 ajateenistuse lõpetanud reservväelase.

Eile tunnustas Vahipataljoni ajateenijaid Vabariigi President Toomas-Hendrik Ilves, kes tänas noormehi eeskujuliku teenistuse eest riiklikel tseremooniatel ja Kadrioru lossi vahtkonnas.

Vahi- ja logistikapataljoni sõduritele esinesid teenistuse lõpu puhul klubis Rock Cafe ajateenijate ansambel Häiregrupp ja ansambel HU.

Vahipataljon ja logistikapataljon saatsid eile ja täna reservi ligi 400 noormeest, sidepataljonis lõpetas teenistuse 175 sõdurit ning mereväes 50 mereväelast. Kirde Kaitseringkond saadab reservi 750 ning Kuperjanovi pataljon 660 reservväelast.

Reservi suunduvad ajateenijad alustasid teenistust möödunud aasta juulis ja oktoobris. Teenistus kulmineerus äsja lõppenud kolmenädalase õppusega Kevadtorm/ Steadfast Javelin, kus eri väeosades ettevalmistuse saanud üksused harjutasid koostööd lahingutes ühise pataljoni koosseisus.

Uued ajateenijad saabuvad kaitseväkke juulis, praegu jätkavad teenistust jaanuaris ja oktoobris alustanud sõdurid.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments