Maavanem Innar Mäesalu: Kas läheme tagasi valuutavahetusputkade juurde?

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Lääne maavanem Innar Mäesalu. Foto: Arvo Tarmula.

Lääne maavanem Innar Mäesalu on Swedbanki Haapsalu kontori sularahavabaks muutumise osas kahetisel seisukohal.

"Objektiivselt vaadates on iga panga enda asi, kuidas ta oma kontorite tööd korraldab. Teiste pankade peale, kellel pole siin neid teenuseid kunagi olnudki, sellist lärmi tehta," ütles Mäesalu.

"Kodaniku poolelt vaadates on samas muidugi kahju. Ka turistide jaoks on valuuta väljavõtmise olukord kurb. Automaadist kaardiga eurode võtmine on kulukas. Sularaha ikkagi läheb vaja. Lapsele raha andes ei anna ma ju talle poodi oma pangakaarti kaasa. Ma ei saa aru, miks võttis Eesti suurim pank vastu sellise otsuse, kui nad ise ütlevad, et suurt kokkuhoidu sellega ei tule," nentis Mäesalu.

Miks ei liitunud maavanem omvalitsusjuhtide protestikirjaga? "Ma ei ole seda tüüpi inimene, kes liitub kampaaniatega. Pigem nõustun nendega, kes ütlevad, et meil on vaja üleriikliku muutust, mis ei käiks ainult Swedbanki vaid kõigi pankade kohta. Siin on natukene parlamendil mõelda," lausus Mäesalu.

Maavanema sõnul sai tema Swedbanki plaanidest teada panga Lääne-Eesti regiooni direktori Egon Jekabsoni käest umbes nädal enne asja avalikuks tulemist. "Väljendasin siis ka oma muret just valuutavahetuse küsimuses," ütles Mäesalu.

"Mis saab siis, kui ühel hetkel peaks ka SEB valuutavahetuse lõpetama? Kas siis läheme tagasi valuutavahetusputkade juurde?" lausus Mäesalu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Urmas
10 aastat tagasi

Virtsu ATM-i sulgemise katse eest andis endine Võru abivallavanem Swedile Lääne maavalitsuse tänukirja “regionaalse arengu eest”. See oli ju kõigest 2012.a.

maavamaemale
10 aastat tagasi

No mõni leht tagasi siin juba kirjutas mis on maavanaema tase. See kaevuluukide lugu näitas ilusti taseme ära. Isegi neid ei suudeta peale sada. Sealt kõrgemad levelid on juba puhas butafooria nende jaoks.

Juhhaidii
10 aastat tagasi

Ei saa aru, kus härra maavanem elab. Ka küsimuse püstitus on äärmiselt ebaõnnestunud. Olen alati eurosid vahetanud mõneks muuks valuutaks AS Tavidi valuutavahetuspunktides. Maavanem võiks teada, et AS Tavid on 100% Eesti kapitaliga ettevõte, kes tegeleb valuuta ostu ja müügiga ning tema vahetuskursid on palju soodsamad kui suurpankade omad. Oleks igati hea, kui seesugune vahetuspunkt ka Haapsalusse tuleks, aga kaldun arvama, et siin talle kliente napib. Mis putkadest maavanem kõneleb? Kas ükski AS Tavidi valuutavahetuspunkt asub eraldi mõnes putkas?

P.
10 aastat tagasi

tema kampaaniaga ei liitu:) :)kuidas siis oleks seda olukorda lahendanud? vaikides? aga kindel on olla kampaaniaga liitud?

kodanik
10 aastat tagasi

Kui Mäesalu oleks midagi öelnud nädal tagasi, oleks seda ehk isegi uskuda võinud. Nüüd on see hale, pealegi selgub, et härra teadis asjast juba tubli kuu aega. Milleks meile maavanem, kes julgeb sõna võtta ainult emadepäeval ja 1.septembril? Arg ja hambutu vennike. Just riik on see, kes kõnealusel teemal töö tegemata on jätnud, maavanem esindab teatavasti riiki.