Esimese Uuemõisa Karika Grand Prix võitsid Gunnar Klettenberg ja Ulrike R

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

klettenberg ja ulrikaEile peeti ilusas ja soojas kevadilmas esimese Uuemõisa Karika Grand Prix, milles võttis võidu hobusega Ulrike R startinud Gunnar Klettenberg (Foto: Külli Tedre). Kõik auhinnalised kohad jäid Eestisse, kirjutas Hobumaailm.

Uuemõisa Karika Grand Prix takistuste kõrguseks oli 140 cm, osalejaid 20.

Startijate hulgas oli kogu meie paremik, liskaks Läti tipud Kristaps Neretnieks ja Andis Varna, samuti tugevad leedukad Matas Petraitis ning Aleksas Seilius.

Põhiparkuuri suutis vigadeta läbida viis võistluspaari, kusjuures nende hulgas vaid eestlased. Kui ümberhüpete viimasena asus starti Gunnar Klettenberg (Ruila Tall) hobusega Ulrike R, olid puhta soorituse teinud hetke liider Tiit Kivisild (Ruila Tall) hobusel Corsica ning Ebbe-Liisa Sõnajalg (KRT) ja Trooja.

Klettenberg võttis riske, tehes teistest väiksema pöörde tõusvale kolmikule ja tõstes nähtavalt tempot lähenedes viimasele takistusele. Seekord riskid õigustasid end ning Klettenberg võttis Kivisildi ees enam kui kaks sekundit kiirema ajaga võidu. Sõnajalg ning Trooja kolmandad.

Neljanda auhinnalise koha pälvisid Kertu Klettnberg (Ruila Tall) ja Toscana, viienda Ivo Ots (Pärnumaa) ja Copherfild.

Laupäevase suure ringi sõidus, milleks oli kahefaasiline parkuur kõrgusel 135 cm, oli võidukas viimaste hulgas startinud Urmas Raag (Tartumaa) hobusega Piccolina, kes suutis poole sekundiga edestada Longines Ranking 111. positsioonil paiknevat Romane Cecega startinud lätlast Kristaps Neretneiksi, kellele omakorda vaid sajandikuga jäi alla leedukas Matas Petraitis hobusega Soli Deo Glorija. Esikolmikule järgnesid Tiit Kivisild ja Corsica ning Rein Pill (Ruila Tall) ja A Brok.

Heidame pilgu ka madalamatele sõitudele.

Pühapäevase 125 cm esikolmiku moodustasid võitja Catlin Vatsel (Ruila Tall) ja Catwoman XS, Andres Udeküll (KRT) ja Sir Sirius ning Urmas Raag ja Cohuke. Sama päeva 115 cm tõusva raskusega sõidu võitis Udeküll Calcylil Camille Mahoni (Tallinna Ratsaspordikool) ja Orlymeja ning Grete-Brit Kuusik (Pärnumaa) ja Bridney ees.

Kahefaasilise 105 cm parim oli seevastu Rain Koch (Tondi) Listraga, kellele järgnesid 115 cm-ki teise koha saanud Mahoni Orlymejal ning Kristiina Raudnagel (Märjamaa) ja Ultra.

Pühapäevane avasõit peeti kõrgusel 90 cm ning seal jäid teistele püüdmatuks Laura Pedjak (Liivimaa) ja Herr Tuuslar, teine koht kuulus Margareth Eiknerile (Tallinna Ratsaspordikool) ja Claudia-Cardinalele, kolmas Kati Raidmale (Vändra) ja Ralfile.

Kajastamta on siiani ka laupäevased madalamad sõidud.

120 cm tabel C parkuuri võitis leedukas Aleksas Seilius hobusega Cumyr. Teise kohaga lõpetasid Eleri Kiveste (Vändra) ja Costner, kolmandana Mariah Orover (Pärnumaa) ja Zinga Zanga.

Kaks alavõitu võttis Camille Mahoni, kes Orlymejaga võitis nii parkuuri kõrgusel 110 cm kui kõrgusel 100 cm. Esimeses järgnesid talle Kristiina Albertiina Reinstein (Tartumaa) ponil Saffierah ning lätlanna Marta Graholska hobusel Cipendeils, teises Veronika Meriküll (Niitvälja) hobusel Fryc ning Annabel Lõuke (KRT) hobusel Texas des Fortes.

Kõrgusel 85 cm võitis Laura Lota Mölder (Tondi) ponil Wonderful Surprise, teisele kohale jõudsid Mari-Ann Udeküll (Saaremaa) ja Gracija, kolmandale Taisi Viire (Vändra) ja Sandy.

Kõik Uuemõisa Karikas 2014 tulemused leiate siit.


Uuemõisa ratsavõistluse kohta vt ka siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments