Esikoht Balti matšilt

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laupäeval Valgas toimunud Balti matšil kiirkäimises võitis B vanuseklassi (1999.-2000. aastal sündinud) poistest 3000 meetris ülekaalukalt esikoha läänlane Ruslan Sergatšov.Tema võiduaeg 13.41,6 jääb Eesti noorterekordile alla vaid 0,7 sekundiga.

Teisena lõpetanud leedukas kaotas Sergatšovile enam kui minutiga. Ruslani treeningkaaslane jooksuklubist Tempo Sergei Sannikov oli ajaga 14.58,1 kolmas. Seega tõid võistlustelt kaks medalit Mihhail Jutkini õpilased.

Et B klassi tüdrukutest võitis uue Eesti noorterekordiga Angela Mandel Sillamäelt (aeg 14,27,4), kuulus B klassis võistkondlik esikoht Eestile. Balti matši kokkuvõttes edestas Eesti Lätit ja see oli läbi aegade kolmas kord Läti noori võistkondlikult edestada.

Esimene Balti matš noortele ja juunioridele toimus 1999. aastal Haapsalus, aasta hiljem ka teine. Hiljem on võistlus toimunud rotatsiooni korras kõikides Balti riikides ja tänavu oli taas Eesti kord.

Valgas toimus ka Balti ja Rootsi kiirkäimise matš täiskasvanutele ja juunioridele. Eesti pidi leppima 4. kohaga. Kuid seekord oldi üsna lähedal ka teisele kohale.

Endel Susi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments