Haapsalu vanalinna kohvikud avavad suveterrassid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Nädalavahetusest muutub taas Karja tänava liikluskorraldus, kui vanalinna kohvikud tänavaterrassid avavad.

Haapsalu Dietrichi kohviku perenaine Kristel Saal–Engman ütles, et liikluskorraldust muutvad märgid paigaldatakse tänavale neljapäeva õhtul ja reedel saab paika terrass.

„Kuigi on veel öökülmad, on esmaspäevaks kindlasti ka lilled olemas,” ütles Saal–Engman. Suvehooajale läheb Dietrichi kohvik vastu uuenenud menüüga.

„Haapsalu Raamatu” perenaine Mairi Vann kinnitas, et ka nemad avavad suveterrassi sel nädalavahetusel, naabritega üheaegselt.

Muudest uuendustest nimetas Vann, et seni kooke ja pirukaid pakkunud Haapsalu Raamat plaanib pastade–salatitega menüüd laiendada.

Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani sõnul jääb liikluskorraldus Karja tänaval samasuguseks kui mullu suvel — osal Karja tänava munakiviteelõigust kehtib kiiruspiirang 10 km/h ja seal on keelatud parkimine.

Juunist plaanib maja ees terrassi avada ka Talumehe kõrts ja see toob kaasa liikluskorralduses suuremad muutused — Rootsituru ringtee muutub ristmikuks.

Fotod: Arvo Tarmula

Dietrich (1) Dietrich (2) Dietrich (3) Dietrich (4)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
13 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mati
9 aastat tagasi

Kallega nõus: mis te kogu aeg vingute.

appi
9 aastat tagasi

milles probleem…vanalinnas ju liiklus olematu ja olgem ausad kaugemas perspektiivis ongi Karja tänav üks kohvikute ja terrasside tänav…..see toob linna elu-melu ja raha.Või küsimus pigem hirmus,et mõni kohvikupidaja üleöö rikkaks saab ???

ka linnakodanik
9 aastat tagasi

Tundub,et sina oled üks tegijatest.Pärast sellise mötlemisega tegijate puhul tulebki jääda koju,ainult kellele sa siis teed,lõpuks jääd ise ka koju.

Kalle
9 aastat tagasi

Meil on siin linnas ainult vinguvad linnakodanikud,kui midagi ei tehta on paha ja kui tehakse on tegija ja lubaja pahad.Istuge kodus ja laske tegijatel teha ning elada ja olge oma eluga arvutis klahve klõbistades.

linnakodanik
9 aastat tagasi

Kuids siis jalakäijad saavad talumehe kõrtsi eest läbi,kui tahetakse Ehte tänavale minna,või kuursaali.Kas kõik peavad tegema peatuse kõrtsis,või kuidas.Täiesti arusaamatu olukord. Kus on Haapsalu ajakirjanikud,kas nemad oskavad lehte panna ainult neid artikleid,mis teistes lehtedes juba avaldatud,kas meil ei ole üldse uurivaid ajakirjanikke,kes jälgiks mis linnas toimub,või pole nendel lubatud midagi uurida ega kirjutada. Sukles tule mõistusele

Tundub,et
9 aastat tagasi

… papi eest saab kõike. Vanalinna kinni panna ei saa,sest turismibussid peavad lossiplatsi saama. Aga mingi jooma-asutuse (Talumehe kõrtsi) väliterassi pärast ürituste ajal ülekoormatud liiklus ringil ummikusse ajada toimivat ajutegevust ei näita. Taksi pubi võiks ju linnavalitsuse ees oma lauad paika panna….

tarr
9 aastat tagasi

Tehke oma terrasse, aga istuda seal pisikeses koledas puukastis ja bensiinivingu sees kohvi imeda… No ma ei tea…

Lembitu Karu
9 aastat tagasi

Mis asi see talumehe kõrts on? Kas see on see vana elektroonika pood kus mingid sookollid käivad sisse-välja?

kunn
9 aastat tagasi

Linnas vohab korruptsioon. Tehakse kõik nii nagu kellegile kasulik, teiste arvamust kuulda ei võeta. Kui tehtaks küsitlus, siis enamik ei pooldaks ringristmikku ja vanalinnas liikluse ümberkorraldamint mingi talumehe kõrtsi tõttu.

ähhh
9 aastat tagasi
Reply to  kunn

Korruptsioon pidi ainult Savisaare ning Tallinnaga kaasas käima,kindlasti mitte reformierakonna ja paipoiss Suklasega

minu+arvamus+nahaalsusest
9 aastat tagasi

Räämas kohvikute hoovid seisavad jõude ja trügivad ahistama linnakodanike ja linnakülaliste maksumaksja poolt ehitatud pinnal. Kas ei oleks mõistlikum sundida neid kohvikuid tegema korda oma hoove ja avama siis need vastutasuks kõigile avalikuks kasutamiseks. Kas või lehmade – sigade karjatamiseks. Miks linn teeb kingitusi äriühingutele ja mida mina, ahistatud vanalinna elanik, selle eest saan? Kus on Volikogu silmad?