Täna HÕFFil

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Haapsalu õudusfilmifestivali tänased üritused algavad keskpäeval, viimane film linastub 15 minutit pärast südaööd.

Keskpäeval saab vaadata eestikeelse dublaažiga Jaapani perefilmi „Sõbrad: Naki koletiste saarelt“.

Film räägin kaugel avamerel asuvast salajasest saarest, kuhu ükski inimene ei julge oma jalga tõsta, sest sellel elavat kohutavad koletised. Tegelikult pesitsevad Koletiste saarel aga sõbralikud ja inimkartlikud elukad.

Ühel päeval satub saarele väike poiss Kotake, tehes saareelanikud ja eriti nende üksildase 260aastase deemoni Naki väga ärevaks. Ent Kotakest ja Nakist saavad sellised sõbrad, et nad on valmis teineteise eest tulest ja veest läbi minema.

Päeva viimane film on samuti Jaapanist, Noburu Iguchi „Lolita ja lahingukaru“.

Oma õele ja tolle varateismelisele tütrele Kyokole Tokyosse külla minnes ei oska kergelt lapsemeelne gooti-lolita Dameko Ayukawa ettegi kujutada, kui košmaarselt võiks üks süütuna tunduv perevisiit lõppeda.

Filmid linastuvad kahetunnise intervalliga, kl 12, kl 14 jne.

Kes filme ei taha vaadata, võivad linnagaleriis kuulata kl 12 ja kl 20.30 Eesti kunstnike rühmanäituse “Õudsed lood” raames peetavat loengut. Psühholoog Andero Uusberg selgitab, kuidas kuulab õudusjuttu meie aju ja miks need hirmsad lood meile meeldivad.

Kell 14 on HÕFFil lauatennise turniir elava muusika saatel. Osalemine on tasuta, parimad saavad teemakohase auhinna. Pinksi mängitakse kultuurikeskuse ees.

Südaööl algab HÕFFi öö- ja peoprogramm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments