Politseile vastuhakk võib pöörduda politseiniku vägivallaks

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

PolitseiNädala tagasi teatas politsei, et 18aastane noormees ründas Haapsalus Kastani tänaval noorteseltskonda kontrollima kutsutud politseinikku ja abipolitseinikku.

Eile, nädal pärast 17. aprilli vahejuhtumit süüdistas see noormees intervjuus portaalile läänlane.ee politseid ülemäärases vägivallas.

„Noormees ütles, et talle löödi kumminuiaga vastu kaela ja selga, millest tekkisid verevalumid. Vastu maad surumisest on tal enda sõnul nägu kriimustatud ja silmaalune paistes. Kõige tõsisem vigastus oli peapõrutus. Vigastused fikseeris ta Läänemaa haiglas ning nende kohta on tõend,” kirjutab läänlane.ee.

Noormees lubas esitada politsei vastu kaebuse, sest polevat politseinikele vigastusi tekitanud ja politseinikel polnud õigust tema kallal vägivalda kasutada. Noormehe sõnul veetis ta päeva haiglas.

Kohalik politseijuht Margus Kaldma ütles, et politsei pole sellelt noormehelt avaldust saanud. Avaldust polnud saanud ka prokuratuur, kinnitas prokuratuuri pressinõunik Annely Erm.

„Inimene võib rääkida, mida iganes, fakte ei ole,” ütles Erm praeguste teadmiste põhjal. „Et avaldust ei ole laekunud, ei ole ka uut kriminalmenetlust alustatud.”

Ermi sõnul on kriminaalmenetlus alustatud politseinikele viga tegemises. Noormehi ei ole üle kuulatud, küll on ütlused andnud üks kannatanu, st politseinik.

Erm pani imeks, et inimene pöördub meedia poole, selmet viia avaldus politseile või prokuratuurile.

„Aga eks see ole inimese enda valik,” möönis Erm.

Margus Kaldma ei soovinud noormehe väiteid kommenteerida, viidates pooleliolevale kriminaalmenetlusele.

„Las menetlus läheb lõpuni ja tõde selgub,” ütles Kaldma.

Politsei teatel ründas neljapäeva, 17. aprilli õhtul 18aastane noormees Kastani tänaval garaažide juures noorteseltskonda kontrollinud politseinikku ja abipolitseinikku. Annely Ermi sõnul muutus seltskonnas olnud 18aastane noormees agressiivseks ja korrakaitsjad soovisid ta viia jaoskonda isikuandmete kontrollimiseks. Rüseluse käigus said korrakaitsjad kergelt viga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments