Keskkonnaameti teade

Merilin

merilin.sellik@le.ee

Matsalu rahvuspargi osaline liitmine Massu jahipiirkonnaga ja Puhtu–Laelatu looduskaitseala liitmine Massu ja Vatla jahipiirkonnaga ning nimetatud jahipiirkondade piiride muutmine

Keskkonnaamet teatab, et on algatanud Matsalu rahvuspargi osalise liitmise Massu jahipiirkonnaga ja Puhtu–Laelatu looduskaitseala liitmise Massu ja Vatla jahipiirkonnaga ning nimetatud jahipiirkondade piiride muutmise.

Kaitsealade jahimaade liitmine jahipiirkondadega on kavandatud keskkonnaministri 23.09.2008 käskkirjaga nr 1323 kinnitatud jahinduse arengukavas, mille eesmärgid on kolmanda sektori panuse suurendamine, paindlike ja efektiivsete jahinduse regulatsioonide tagamine ja Eestile omase jahikultuuri säilitamine. Arengukava kohaselt tuleb nende eesmärkide saavutamiseks suuremate looduskaitsealade ja rahvusparkide territooriumid jagada külgnevate jahipiirkondade vahel või moodustada uued jahipiirkonnad.
Matsalu rahvuspark ja Puhtu–Laelatu looduskaitseala on jahiseaduse kohaselt jahimaa, mis ei kuulu ühegi jahipiirkonna koosseisu, kus jahipidamine teatud piirangutega on lubatud nii sihtkaitse– kui ka piiranguvööndis ja mis piirneb Massu ja Vatla jahipiirkonnaga.

Jahipiirkonnad muudetakse Keskkonnaameti peadirektori käskkirjadega, mille eelnõude ja jahipiirkondade kaartidega on võimalik tutvuda Keskkonnaameti kodulehel www.keskkonnaamet.ee ja Keskkonnaameti Hiiu–Lääne–Saare regiooni Haapsalu kontoris (Haapsalu, Kiltsi tee 10) kuni 22.04.2014.
Keskkonnaamet teeb ettepaneku Matsalu rahvuspargi osalise liitmise Massu jahipiirkonnaga ja Puhtu–Laelatu looduskaitseala liitmise Massu ja Vatla jahipiirkonnaga ning nimetatud jahipiirkondade piiride muutmise menetluses avalikku istungit mitte korraldada.

Vastuväited ja ettepanekud esitada kuni 22.04.2014 e–postiaadressil laane@keskkonnaamet.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments