Tervisekonverents keskendub uuringutele ja toodetele

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

15. aprillil Haapsalus peetav tervisekonverents “Tervisekäitumisest tervisetooteni” keskendub tänavu uuringutele ja inimese elu lihtsustavatele tervisetoodetele.

Konverentsi korraldaja Hele Leek-Amburi sõnul on seni rõhutatud eelkõige keskkonna ja inimese enda tervisekäitumise olulisust, kuid sellest, kuidas uued innovaatilised tooted aitavad inimeste tervisekäitumisele kaasa, pole seni eriti palju räägitud.

“Sel aastal on ka konverents veidi erilisem, sest tutvustame mitmesuguseid uuringud, mille raames valmivad ka mõned tooted ja teenused,” ütles Leek-Ambur.

Hele Leek-Ambur ütles, et mitmed konverentsi teemad on alguse saanud Haapsalu tervisedenduse ja rehabilitatsiooni kompetentsikeskusest, sest kompetentsikeskuse üks väljund peakski olema inimeste teavitamine, milliseid uusi tooteid on oodata.

Kaks konverentsi ettekannet, Tiit Liivi ja Arvo Pärensoni oma keskenduvad tervisetoodete disainile. “See annab mõista, et tootel ja tootel on vahe,” selgitas Leek-Ambur.

Konverentsi kaks esimest ettekannet räägivad tervisevaldkonna trendidest. “Imre Mürk räägib näiteks sellest, et kuidas tippmeditsiin meist kaugeneb. Inimene ei saa enam abi nii, et läheb ja koputab arsti uksele,” ütles Leek-Ambur. Mitmed konverentsi ettekanded on ka pühendatud mitmesugustele uuringutele.

Kui konverentsi esimene osa on Haapsalu kultuurikeskuses, siis päeva lõpus külastatakse rehabilitatsioonikeskust, kus räägitakse füsioakustilisest meetodist ja vibroakustilisest teraapiast.

Hele Leek-Amburi sõnul on konverentsile oodatud inimeste ring väga lai. Ühelt poolt võiks see olla näiteks mõne tervisetoote kasutaja, kes oskaks oma kogemustest ja vajadustest lähtuvalt anda meedikutele-tootjatele häid ideid. Teisalt aga ka näiteks ettevõtja, kes saaks ideid mõne vajaliku tervistoote tootmiseks. “Ja kindlasti ootame ka meditsiinitöötaid ja tervisevaldkonna töötajaid, kes teavad probleeme ja aitaks lahendusi leida,” ütles Leek-Ambur

Konverentsi päevakava ja registreerimine

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments