KOPi programmi populaarseim meede oli kogukonna areng

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kohaliku omaalgatuse programmi (KOP) laekus Läänemaal 36 projekti, millega sooviti ligi 57 000 eurot toetust.

Kõige rohkem, 20 projektitaotlust esitati kogukonna arengu meetmesse, kust taotletakse toetuseks enam kui 31 000 eurot.

Ligi pooled esitatud projektid on mõeldud liikumisharrastuse propageerimiseks ning tervisliku eluviisi ürituste ja küla spordimängude korraldamiseks.
Ligi kolmandik toetuse taotlejatest soovib aga raha traditsiooniliste ürituste, näiteks külade kokkutulekute ja külapidude korraldamiseks ning neli projektitaotlust oli seotud käsitööpäevade ja kursuste korraldamisega.

Kogukonna teenuste meetmesse laekus 16 projektitaotlust summas ligi 25 700 eurot.

Enamasti sooviti rahalist tuge külaplatsile uute rajatiste ehitamiseks ja renoveerimiseks, sealhulgas bussiootepaviljoni paigaldamiseks, spordiväljakute korrastamiseks ja spordiinventari soetamiseks. Samuti soovitakse raha käsitööks ja kogukonna teenuste osutamiseks vajaliku inventari hankimiseks.

Kõige rohkem taotlusi, üheksa, esitati Lääne-Nigula vallast, ühe taotlusega jäi alla Haapsalu. Haapsalu taotluste summa 13 868 eurot ületab aga paarituhande euro võrra Lääne-Nigula taotluste summat.

Hanilast esitati 5 projektitaotlust (kogusummas üle 9 000 euro), Lihulast 4 (ligi 5 900 eurot), Noarootsist ja Ridalast kolm (vastavalt ligi 5 600 ja ligi 4250 eurot). Kullamaalt, Martnast, Vormsist ja Nõvalt esitati igast üks projektitaotlus (vastavalt 2000, 1951, 1579 ja 835 eurot).

Lääne maavalitsusel on aega projektitaotlusi menetleda 40 tööpäeva.

Mati Kallemets
Lääne Maavalitsuse maaelu peaspetsialist

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments