HÕFFi ekstreemfilm on “Surmalaager 731”

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Tänavuse 9. Haapsalu Õudus- ja Fantaasiafilmide Festivali (HÕFF) ekstreemfilmiks on 1988. aastal Hongkongi ja Hiina koostöös valminud linateos “Surmalaager 731” (Men Behind the Sun).

Teos kujutab hirmutava detailsusega jaapanlaste bioloogilise relva katsetusi vene ja hiina sõjavangide peal kurikuulsas piinalaagris “731”.

Taiwani päritolu filmilavastaja Tun Fei Mou skandaalne mängufilm seisab tänini kõige šokeerivamate filmide esireas ja see on keelatud paljudes riikides. Jaapanis tekitas filmi linastus aga niivõrd suure skandaali, et avalikult näidati seda vaid ühel korral ning lavastaja oli tapmisähvarduste tõttu sunnitud põgenema.

Tänase päevani tekitab “Surmalaager 731” palju vasturääkivusi. Seda peetakse nii odavamaitseliseks ekspluateerimisfilmiks kui ka ülimalt tõetruuks ajaloo kujutajaks ühest koletuimast episoodist Teise maailmasõja ajal. Teose mõttelist järjefilmi “Must päike 2” demonstreeris HÕFF 2008. aastal.

Vaata film treilerit siit – http://www.youtube.com/watch?v=EDyEGVTCseU

Kõikide festivali filmide kohta leiab infot festivali kodulehelt www.hoff.ee

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments