Maavanem kutsub üles teist ülestõusmispüha vabaks andma

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Innar Mäesalu. Foto: Arvo Tarmula
Innar Mäesalu. Foto: Arvo Tarmula

Lääne maavanem Innar Mäesalu kutsub Läänemaa ettevõtjaid üles andma teisel ülestõusmispühal töötajatele vaba päev.

Toetudes aasta alguses justiitsministeeriumilt saadud vastusele palub maavanem Innar Mäesalu Läänemaa ettevõtjatel kaaluda ülestõusmispühade 2.pühal oma töötajatele lisapuhkepäeva andmist, võimaldades sellega inimestele täiendavat aega olla pühade ajal koos oma perega.

“Kuna me ise selle algatuse tegime, siis üritame siinkohal samuti eeskujuks olla ja maavalitsuse töötajatele osaliselt vaba päeva anda. Teenused on ikka kättesaadavad ja uksed avatud, nii, et kodaniku jaoks midagi ei muutu, aga inimestel, kes saavad ühe päeva oma tööd ka kaugtööna teha, lubame pühade ajal olla kodus,” ütles Mäesalu.

Aasta alguses tegi Lääne maavalitsuse ja EELK Lääne praostkonna vaheline koostöökomisjon valitsusele ettepaneku algatada pühade ja tähtpäevade seaduse muudatus eesmärgiga muuta ülestõusmispühade 2. püha riigipühaks ja vabaks päevaks.

Veebruaris vastas tollane justiitsminister Hanno Pevkur, et tööandja võib ise määratleda, et ülestõusmispühade 2. püha on (lisa)puhkepäev: “Tööandjal on võimalik teie poolt esile toodud kuupäevadel kokkuleppeliselt rakendada paindlikku tööaja kujundust ning töölepingu seaduse kohaselt on tööandja ja töövõtja vahel ka lisanduvalt võimalik puhkuses kokku leppida.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kes võidab, kes kaotab palgas
10 aastat tagasi

Tegelikkus on see, et inimesed ei tea sellest pühast enemasti midagi. Ei tähista seda kuidagi pühapäeval, ammugi mitte esmaspäeval siis. Aga kui töötavale inimesele pakutakse vaba päeva, miks ta ei peaks tahtma.

.
10 aastat tagasi

no palgata puhkust annab küll iga ettevõte!