Haapsalust pärit laevakaitsja võib vabaneda kolmapäeval

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Sierra Leone lipu all sõitev patrull–laev Seaman Guard Ohio pakub India ookeanis kaubalaevadele piraadikaitset. Alus seisab mullu oktoobrist Indias Tuticorini sadamas. SCANPIX
Sierra Leone lipu all sõitev patrull–laev Seaman Guard Ohio pakub India ookeanis kaubalaevadele piraadikaitset. Alus seisab mullu oktoobrist Indias Tuticorini sadamas. SCANPIX

2013. aasta oktoobris Indias vahistatud 14 eestimaalasest laevakaitsjat võivad vanglast kautsjoni vastu vabaneda juba sel kolmapäeval, kuid riigist lahkuda nad ei tohi.

Vahistatute seas on ka Haapsalust pärit erusõjaväelane Kristo Koha. Tema ema Ülle Koha rääkis, et on lootust, et kuid kestnud saaga saab lõpuks õnneliku lõpu.

Kautsjoniistung oli 20. märtsil ja seal määrati lõppotsuse päevaks 26. märts. „Advokaat ütles meile, et kohtunik oli lõpuks aru saanud, et relvad olid osa laeva varustusest ja dokumentatsioon on korrektne,“ lausus Koha.

Koha kinnitas, et kuuldused nagu mõjutaks AdvanForti tabanud rahalised raskused laevakaitsjatele osutatavat õigusabi, ei vasta tõele. „Nad on kogu aeg maksnud advokaatide eest,“ ütles ta.

Kohal polnud ka etteheiteid välisministeeriumi aadressil.

Välisminister Urmas Paet ei soovinud spekuleerida kohtuasja pikkuse üle. „Esitatud süüdistuste osas teeb otsuse India kohus. Eesti riik ei saa anda hinnanguid süüdistuse paikapidavusele,“ ütles ta.

Täismahus artiklit saab lugeda 25. märtsi Lääne Elu paberlehest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Hea...
10 aastat tagasi

Nii rõõmustav,kui keegi sai aidata!Ühine mure ikkagi.Veidi maad veel…