Galerii: Rüsijää räsib Pullapää paadisilda

Juhan Hepner

juhanh@hot.ee

Pullapää rüsijää. Foto: Arvo Tarmula
Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 12
Pullapää rüsijää. Foto: Arvo Tarmula
Pullapää rüsijää. Foto: Arvo Tarmula

Nädalavahetusel puhunud vali tuul lükkas Pullapää randa rüsijäähunnikud.

Kõige suuremad kuhjatised asuvad Pullapää paadisilla ääres, kuid madalamaid jäämägesid leidub veel ligi sajameetrisel rannaribal. Eemalt vaadates võib jäähunnikutes näha ka kergelt sinakas-rohelisi toone. Kai ääres on kõige kõrgemad jäämäed. Silma järgi võib nende kõrguseks pakkuda 2-2,5 meetrit.

Jää on paadisillale veidi ka kurja teinud. Oma massiga on jää nihutanud paigast kai kaldakindlustuseks olevaid suuri kive. Muid kahjustusi pole õnneks veel märgata.

Tuulega randa tulnud jääd on näha ka mujal Läänemaal. Harrastusfotograaf Kalju Juuriku sõnul on ka Puhtu rannas näha kuni paarimeetriseid jäämägesid.

Virtsu sadama direktori asetäitja Ilmar Piilmann kinnitas, et laevateed on praegu läbitavad. “Virtsu lähedal rannikul ei ole ka väga palju jääd. Virtsu tuuliku juures on üks 3-4 meetrine jäämägi, kuid muidu pole väga palju silma hakkanud,” selgitas Piilmann. Piilmanni sõnul ei ole Virtsus rüsijää veel mingisugust kahju tekitanud.

“See, kui palju sellel aastal veel rüsijääd tulla võib, sõltub täielikult tuule suunast ja tugevusest,” rääkis Piilmann.

Fotod: Arvo Tarmula.

IMG_6873

IMG_6872

IMG_6867

IMG_6866

IMG_6863

IMG_6855

IMG_6857

IMG_6859

IMG_6860

IMG_6862

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments