4

Ruumipuuduse pärast riietuvad lasteaialapsed koridoris

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Pääsupesa lasteaia vanema rühma üheksal lapsel päris oma tuba praegu ei ole, aga juhataja Maarika Aru (pildil) sõnul on see lapsed iseseisvamaks teinud ja kooliminekuks paremini ette valmistanud. Riietusruum on neil koridoris, aga ruumi on seal rohkem kui 20 lapsega rühmal oma garderoobis. Foto: Arvo Tarmula
Pääsupesa lasteaia vanema rühma üheksal lapsel päris oma tuba praegu ei ole, aga juhataja Maarika Aru (pildil) sõnul  on see lapsed iseseisvamaks teinud ja kooliminekuks paremini ette valmistanud. Riietusruum on neil koridoris, aga ruumi on seal rohkem kui 20 lapsega rühmal oma garderoobis.  Foto: Arvo Tarmula
Pääsupesa lasteaia vanema rühma üheksal lapsel päris oma tuba praegu ei ole, aga juhataja Maarika Aru (pildil) sõnul on see lapsed iseseisvamaks teinud ja kooliminekuks paremini ette valmistanud. Riietusruum on neil koridoris, aga ruumi on seal rohkem kui 20 lapsega rühmal oma garderoobis. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu Vikerkaare lasteaia 95 last koos töötajatega on jaanuari algusest linna teiste lasteaedade vahel rühma kaupa laiali jagatud, sest maja koliti tühjaks remondi ootuses.

Suurem kitsikus on Niine tänava Pääsupesa lasteaia vanema rühma üheksa lapsel. Nüüd söövad nad saalis hommikust, muusika– ja liikumistunnid on õpetajate puhketoas. Koridoris stangedel on riided. Et neli last läheb alati lõunast koju, teevad ülejäänud 5 lõunauinaku mõne teise rühma vabas voodis.

Juhataja Maarika Aru sõnul on selline sebimine sügisel kooli minevaile lastele pigem hästi mõjunud, nad on nüüd seltsivamad ja iseseisvamad.

„Meie probleemi ei näe,” ütles Aru ja lisas, et ka hoolekogu ja teised lapsevanemad ei ole nurisenud.

Pikemalt loe Lääne Elu paberlehest!

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
just,just
just,just

vaatasin praegu päikesejänku hoolekogu ja ei imesta,no tõesti ei imesta-kuidas see kõik toimuda on saanud

ahaa
ahaa

Probleemi ei nähta sellepärast,et keegi ei julge probleemi näha. Täht lendaks luua seljas kohale ja materdaks kõik maatasa! Jõudu teile, seda mõnusat kitsikust saate veel aastaid nautida,sest remondiga ei tehta algust veel nii peagi!

ohjah
ohjah

Mulle tundub sama … lisaks veel siia juurde lastevanemate seiklused (eriti, kui sul on mitu last ja nad on jaotatud erinevatesse lasteaedadesse) ja loomulikult laste endi solgutamine … ulme.

just,just
just,just

see on juba ammu teada teema siin linnas. Täht aktsepteerib vaid Päikesejänku lasteaeda,tal on seal omad teemad ajada. Kõigi ülejäänud lasteaedade seis sõltub sellest,kui tugev on lasteaia hoolekogu. Aga normaalsetest tingimustest on ju asi kaugel,millega seal rahul peaks olema?

wpDiscuz