Raplamaa Sõnumid: Politseile teevad muret kütuse- ja metallivargused

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

RS_LOGORapla politsei nabis eelmisel aastal kinni neli kurjategijat või jõuku, kes olid spetsialiseerunud just erinevatele vargustele. Vaatamata sellele on kuritegevus tänavu jaanuaris ja veebruaris olnud kõrgem kui eelmisel aastal, kirjutab Raplamaa ajaleht.

10. veebruari seisuga oli maakonnas toime pandud üksteist kuritegu rohkem kui 2013. aastal sama perioodi jooksul. Kõige enam on probleeme kütuse- ja metallivargustega. Möödunud aastast võib välja tuua neli põhilist Rapla politsei õnnestumist.

Esimene Rapla politsei suurem õnnestumine leidis aset 1. aprillil, kui saadi kätte Tallinna narkomaan, kes käis vargil Aespa suvilarajoonis. Tõsisemad vargused said seal kandis alguse 2012. aastal. Varga taktika oli lihtne. Sõitis hilise rongiga Tallinnast Vilivere või Roobuka peatusesse, öösel „tegi tööd“ ning sõitis hommikul esimese rongiga pealinna tagasi.

Teiseks õnnestumiseks võib pidada kolmeliikmelise pundi kinnipüüdmist samuti aprillis, kes tegeles autopaakide tühjendamisega Juuru ja Kuimetsa kandis ning Orguse külas. Lisaks kütusele varastasid nad metalli. Nende kinnippdmisega lahenes hoobilt viis kuritegu.

Maikuus sai politsei kätte veel kolm Tallinnast pärit kurjategijat, kes varastasid suurtes kogustes kütust ning kasutasid selleks spetsiaalseid masinaid. Rapla maakonnas jäid nad süüdi üheteistkümnes kuriteoepisoodis.

Raplamaa Sõnumid kirjutas, et Kehtna piirkonnas oli tõsiseid probleeme pättidega, kes tungisid talumajadesse ning tühjendasid neid. Politseil oli õnne, et osa neist tabati otse teolt. Kokku läks prokuratuuri 34 episoodi, millest osa olid aset leidnud Järvamaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments